En Büyük Vekil Başkan!

Tarih profesörü ve de MHP'nin "kudretli başkan yardımcısı" Semih Yalçın kelimenin tam anlamıyla esti, gürledi. Bir ara Didem Arslan Yılmaz'a fırça attı. Sert bir tonla "Cumhur İttifakı'nı bozmaya...

Tarih profesörü ve de MHP'nin "kudretli başkan yardımcısı" Semih Yalçın kelimenin tam anlamıyla esti, gürledi. Bir ara Didem Arslan Yılmaz'a fırça attı. Sert bir tonla "Cumhur İttifakı'nı bozmaya çalışmayın" diye uyardı. Oysa kızcağız hiçbir şey yapmamıştı. Buna rağmen panikledi ve "Peki, peki" diyerek başka konuya geçti.

HaberTürk'teki Yalçın'ın hedefe oturttukları arasında bazı kamu araştırmacıları da vardı. Bunlara da bindirmeyi unutmadı. Her ne kadar ağzı "Dip dalga, MHP lehine gelişiyor" dese de yüzü bunun tam tersini sergiliyordu. Sanırım en çok sinirlendiği soru "MHP, Meclis'te grup kuramayacak mı?" idi.

Devlet Bahçeli'nin akıl hocası ve partisinin ikinci adamının korkusu ortada. Ne kadar gizlemeye çalışsa bile pazar akşamı oluşacak tablodan endişeli.

Aynı programdaki diğer konuk Yaşar Tüzün'ü beğendiğimi belirtmeliyim. CHP'deki grup başkan vekilleri, tek hırçın -Özgür Özel- dışında tutarlılar. Bu özelliklere sahip CHP kurmayları için sıralama yapsak liderliğe kesinlikle Bülent Tezcan'ı koyarız. Tezcan'a ilk defa dikkatimi çeken bir zamanlar birlikte çalıştığım kardeşim Vedat Denizer'di. Zaman onu haklı çıkardı.

Fikirleri olmayanlar

İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin aynı görevi sürdürenleri de başarılı. Ayrıca siyasi adaba uygunlar. Ak Parti'yi derecelendirmeye almıyorum. Konuşma ve eleştiri için Reisin ağzına bakıyorlar. Dün yeni havaalanına inen Cumhurbaşkanlığı uçağına bakışları fark ettiniz mi? Bazıları da kanatsız uçtular.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar