Futbol kasabı Sergio Ramos

Sizi bilmem ama Şampiyonlar Ligi'ni Real Madrid'in kazanmasına üzüldüm. Bunun birkaç nedeni var. Liverpool'un "Asla yalnız yürümeyeceksin" diyen marşına büyük sempatim var. Bu ekibin adını aldığı kentten...

Sizi bilmem ama Şampiyonlar Ligi'ni Real Madrid'in kazanmasına üzüldüm. Bunun birkaç nedeni var. Liverpool'un "Asla yalnız yürümeyeceksin" diyen marşına büyük sempatim var. Bu ekibin adını aldığı kentten çıkan yüz yılın müzik grubu Beatles'a da ayrı sevgim mevcut. Ayrıca Almanya'nın son yıllarda yetiştirdiği önemli teknik adamlardan Jurgen Klopp'u beğenmem sebeplerin sonuncusu.

İşin İspanya tarafına gelince, bunların sert futbolunu asla benimseyemedim. Kiev'de oynanan finale imzasına atan, ne müthiş gollerin sahibi Bale, ne de 10 yaşında çocuğun yapmayacağı hatalara imza atan kaleci Karrius'tu.

Rusya'da

Real'in tarihine dikkat ettinizse, özellikle savunmada epey gaddar futbolcu bulursunuz. Bunlardan biri halen Beşiktaş'ta oynuyor; Pepe. Bir zamanların onun görev paylaştığı Sergio Ramos'un Muhammed Salah'ı sakatlayışını bir tek hakem Milorad Maziç görmedi! Adi bir pankreas numarasıyla devre dışı bıraktı. Mısırlı, büyük bir olasılıkla Rusya'daki finallerde de yer alamayacak.

Salah, Mısır millî takımının da yıldızı. Ülkesinde ne kadar sevildiğini anlamak için devlet başkanlığı seçiminde aldığı 1 milyondan fazla oyu hatırlayın. Halkın duyguları, aday olmayan bir futbolcuyu diktatör Sisi'nin rakibi haline getirmişti.

İçimi acıtan unsurlardan biri Salah'ın R. Madrid maçına oruçlu olarak çıkmasıydı. Onu ağlatan Sergio Ramos'a duyulan tepki ise çığ gibi büyümekte.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 339 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 272 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar