Görmeyen gözlere duymayan kulaklara III

Fox TV'de gece Temel Karamollaoğlu'nu izledik. Sabah CHP'nin ekonomi uzmanı milletvekili Faik Öztrak'ı. Enteresan olan iki, dünya görüşü farklı insanın teşhislerinin aynı olması. Ekonomide geldiğimiz nokta "gerileme...

Fox TV'de gece Temel Karamollaoğlu'nu izledik. Sabah CHP'nin ekonomi uzmanı milletvekili Faik Öztrak'ı. Enteresan olan iki, dünya görüşü farklı insanın teşhislerinin aynı olması. Ekonomide geldiğimiz nokta "gerileme dönemi". Sadece bir haftada özel sektörün dış borcu 112 milyar arttı. Bu tırmanış durmuyor da.

Gerek SP lideri, gerek CHP milletvekili yapılan hataları birer birer sıraladılar. En önemli arıza taşa, betona para gömülmesiydi. "Paris'e, Londra'ya döndük" diye övünülen AVM'lerde sadece al-sat yapılıyor. İmalat sıfır. Ekonomiye katkıları da aynı şekilde. Böyle bir anlayış olur mu?

Yabancıların kurduğu montaj sanayii ile yaptıkları otomotiv ihracatını "zafer gibi gösterme" gayretini de anlamak mümkün değil.

Bir gecede çark

Erdoğan yıllardır "Kötülüğün başı faizdir. Ben buna karşıyım. Faizler indirilmeli" derken bir gecede 3 puan artırılması neden? Bu, söylenenlerin tekzibi değil mi? Peki faizi yüzde 16.5'e fırlatmayı nasıl açıklayacaklar. Onlar sussa da, nedenini anlamayan kalmadı. Adına hata, ya da yanlış, ne derseniz deyin "bıçak kemiğe dayandı"dan öteye geçildi. Artık bıçak kesiyor. Gidişat kötü. Hatta felaket. Bunları görmeyen ve duymayanlara önerim, bir roman olacak. Adı "Kara Anıt". İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanyası anlatılır. Erich Maria Remarque'ın bu müthiş çalışmasını dilimize Esat Nermi Erendor -bir dönem hocam oldu- çevirdi. İçinden kısa bir bölümü aktaracağım:

"Garson Dolarla ödenen hesabın üstünü, bir sepet dolusu Mark'la getirir".

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 339 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 272 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar