Siyasette "Ahde Vefa"

Meşhur fıkradır: Yahudi tüccar yurt dışındayken telgraf gelir; "Tahtakale'deki 7 numaralı dükkan yandı. Sigortadan iyi para aldım". İmza yerinde "oğlun" vardır. Bunları ikinci, üçüncü hatta...

Meşhur fıkradır: Yahudi tüccar yurt dışındayken telgraf gelir; "Tahtakale'deki 7 numaralı dükkan yandı. Sigortadan iyi para aldım". İmza yerinde "oğlun" vardır. Bunları ikinci, üçüncü hatta dördüncü yangın haberleri takip eder. Bir yandan paralar istiflenmektedir. En sonda babadan evlada cevap; "Ateşe devam". Milletvekili aday listeleri kesinleşti ama ekran bülbülleri aynı yolda şakımayı sürdürüyor. "Ateşe devam". Anlayacağınız parti borazanlığına devam ediyorlar. Tek fark, bazılarının desibelinin düşmesi. Yani, sesler zayıfladı.

Yatırıma devam

İktidarın en sadık isimlerinden biri İhsan Aktaş. Bu bağımlı araştırmacı GENAR'daki sipariş anketlerine devam ederken, ekran görevini de sürdürmekte. Israrla HDP'yi baraj altı yapmak için çaba gösteriyor. "CHP'den İYİ Parti'ye giden oylar Muharrem İnce sayesinde geri döndü" diyecek kadar programlı. Hiçbir zaman söylemeyi unutmadığı cümle "Ak Parti'linin morali sağlam". Bu kez işi bir tık daha ileri götürdü; "Taban listeyi olumlu buldu". Bunu söylediği zaman diliminde, ortada henüz net bir şey yoktu.

Ali Saydam da NTV'de Doğrudan Siyaset'teydi. O da yakın dönem yakaladığı çizgiyi koruma peşinde. Ayrıca Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın Fan Kulübü'nü kurarsa şaşırmam. Ballı kaymaklı sözlerinin tamamını Damat Bey için kullandı. Arada kayınpedere ayıp olmasın diye "Erdoğan, iyi bir takımla sahaya çıktı" dedi.

Arzuya göre

Sahibinin Sesi anketlerden biri HaberTürk'te dillendirildi. Mahmut Övür'ün anlattığına göre sırf Doğu ve Güneydoğu'da anket yapan bu kuruluşun saptaması; bölge oylarının yüzde 39-40'ı hâlâ Ak Parti'de. Diğer tespitte ise HDP tam 9 puan kaybetmiş! Dedik ya, tam bir "kendin pişir, kendin ye" anketi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar