Huzursuzluk şimdi başlıyor

Siz bu satırları okurken, partilerin milletvekili aday listeleri belli oldu. Dün saat 17.00 itibarıyla gerekli teslimat tamamlandı. En rahat konumda  İYİ PARTİ. "Bana kazık atıldı" diyecek kimse yok. "Sıfır kilometre" yepyeni...

Siz bu satırları okurken, partilerin milletvekili aday listeleri belli oldu. Dün saat 17.00 itibarıyla gerekli teslimat tamamlandı. En rahat konumda  İYİ PARTİ. "Bana kazık atıldı" diyecek kimse yok. "Sıfır kilometre" yepyeni oluşum. Tek tük parazitli seslerin söyleyecekler belli; "bana umut vermişlerdi".

İlk defa CHP'nin tercihlerini beğendim. Kimse bana kızmasın Mustafa Balbay gibi isimlerin veto yemesine bayıldım. Bir insan her konuya mı maydanoz olur? Bu kadar fazla mı konuşur? Hepsinden beteri parti hiyerarşisini hiç takmadığı idi. Bir önceki seçimde "vatandaşın tercihi ile listeye girdim" havasını basanların tamamı yaya kaldı. İnanır mısınız, CHP'de sadece 2-3 ismin olup olmadığını merak ettim. Önceliğim İlhan Kesici idi. Rahat seçilecek bir yerde olduğunu görünce sevindim. Aynı şeyi Sezgin Tanrıkulu için söyleyemeyeceğim.

O nasıl el

Partilerin oy pusulasındaki yerlerini belirleyen kurada, dikkatimi çekenler oldu. Örneğin Cumhur İttifakı ve Ak Parti'yi ilk sıraya oturtan kişi tebrik edilmeli. Bu zatı muhtereme en azından BİM'in aylık alışveriş çeklerinden verilmeli.

Yüksek Seçim Kurulu üyelerinden yükselen kahkahalara ise şaşırdım. Allah neşelerini daim etsin. Bu arada grup kurmuş İYİ PARTİ'ye seçime katılamaz oyu kullanan iki üyesini de merak ettim. Belki de, bunların adları ve yüzlerini seçim sonrası görürüz.

Size bir şey söyleyeyim mi? Aslında güzel kurayı İYİ PARTİ'nin çektiğini neden sonra fark ettim. 24 Haziran'da kullanılacak oy pusulasının en dışında. Katlama hesap edilince, vatandaşın en rahat mühür basacağı yer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar