En Özel Milli Bayram

"Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Yurdu asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Ona göre...

"Küçük hanımlar, küçük beyler. Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, ikbal ışığısınız. Yurdu asıl aydınlığa boğacak olan sizsiniz. Ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyorum"

Mustafa Kemal ATATÜRK

---

Bugün 23 Nisan. Mustafa Kemal'in TBMM'yi açtığı gün. Daha doğrusu bu muhteşem olayın 98. yıldönümü. İki yıl sonra dalya diyecek bir Meclis'e sahibiz. Unutmayalım ki TBMM 'Gazi' sıfatını gerçekten hakeden kutsal bir yer. 1920'den beri milletin seçtiği vekillerle yasama görevi ifa edildi. Geçmişine yakışır şekilde vatan ve millete karşı saldırılarda dimdik durmayı bildi. Haklarını gaspetmeye çalışanlara dersini verdi.

Hepimiz biliyoruz ki bizim adımıza yasama görevini yerine getiren TBMM, vekaleti koruma görevini de tam anlamıyla uyguladı. İşte Ulusal Egemenlik Kavramı bu manada daha fazla önem kazanmaktadır. Meclisimiz gibi bizler de millet olarak egemenliğimizi hiç bir kişi ve toplulukla paylaşmama kararlılığındayız.

O günler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar