Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz

Koca bir operasyonun özetini Çetiner Çetin çıkardı; "Önümüzdeki 20 yılda da Suriye'yi konuşmaya devam edeceğiz". Afrin'e bayrağımızın çekildiği tarihte bu sözler önemli. Ayrıca ileri...

Koca bir operasyonun özetini Çetiner Çetin çıkardı; "Önümüzdeki 20 yılda da Suriye'yi konuşmaya devam edeceğiz". Afrin'e bayrağımızın çekildiği tarihte bu sözler önemli. Ayrıca ileri görüşlülük olduğu mutlak.

Hatırlayın Afganistan'a yapılan müdahaleyi. Dünya Ticaret Merkezi'nin İkiz Kule'leri yerle bir edildiğinde ABD hışımla Taliban'a yüklenmişti. Beraberinde pek çok ülkeyi -biz dahil- bu işe bulaştırmıştı. Bugün gelinen nokta, bir Vietnam versiyonu. Peki ne oldu? Kapalı kapılar ardında ABD-Taliban müzakerelere başladılar bile. Paul Henze'nin icadı "Yeşil Kuşak Projesi"nin getirildiği yer burası. Yenilginin ta kendisi.

Orada da süreç daha ağır geçecek. ABD Dışişleri Bakanlığı bundan hiç söz etmiyor. Varsa yoksa Türkiye. Pentagon da aynı konumda. Küçük rütbelilerin tehditleri hız kesmiyor. Üst kademenin düşündükleri alt takım tarafından ifade ediliyor. Yeni taktik bu. Papağan gibi tekrarladıkları "Münbiç'ten çekilmeyeceğiz". Yani "bizimle savaşırsınız" demek istiyorlar.

İdlib-Sincar

Erdoğan'ın ısrarla vuracağız dedikleri arasında iki yer var. İdlib'deki kritik durum malum. Burada Rusya ve Şam yönetime ile de kapışmamız kesin. Sincar, PKK'nın yeni merkezi haline geldi. Bağdat kendisi için de tehlike olan bu yere müdahale için ayak sürüyor. Nereye baksak aynı taktik; "Mehmetçik göreve". İş bitince "topraklarımızdan çık"! Yanlarında ABD, AB ve BM. Bizim Sisi'mizin adaşı Mısır'ın Sisi'ni de unutmayalım.

Türkiye, içeride ve dışarıda "kendi göbeğini kesecek". Başka çaresi yok. Afrin'i tam anlamıyla incelemek şart. Hendekler, tüneller ve döşenen mayınları gördünüz. Yer altına yapılan araç yollarını da. İhale Pentagon'dan, çimentolar Fransızlardan. Yine yerin dibinde inşa edilen cephaneliklerde Rus ve ABD tanksavarları yan yana.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar