Politikacıya çekidüzen

Ne Oluyor'daki tekli sohbetlerin faydası var. En azından katılımcının bazı özelliklerini keşfediyoruz. Bülent Turan'ın fiziksel yapısını da yakından inceleme fırsatını buldum. Çanakkale milletvekili...

Ne Oluyor'daki tekli sohbetlerin faydası var. En azından katılımcının bazı özelliklerini keşfediyoruz. Bülent Turan'ın fiziksel yapısını da yakından inceleme fırsatını buldum. Çanakkale milletvekili olması bir yana, açık renk gözleriyle "Suyun ütesi" olduğu kesin. "Muhalefet, uzattığım eli havada bırakıyor" diye şikayet etti. Ancak Meclis çalışmaları sırasında ekrana yansıyan görüntüleri söylediğinin tam tersi. Hırçın tavırlarıyla tanındı.

Ak Parti Grup Başkan Vekili Turan'ın saç stili de ilginç. Çim sahaların kelleşen bölümlerine yapılan yamaları hatırlatıyor. Başarılı olmadığı daha ilk bakışta fark ediliyor. Akla iki şeyi düşürüyor. Bulutsuzluk Özlemi'nin "Tepedeki Çimenlik" şarkısını hemen hatırlıyorsunuz. Diğer örneği Rex Tillerson'dan verebilirim. 80'ini devirmiş ABD Dışişleri Bakanı, bu konuda Bülent Turan'a rol model olabilir. 31 Mart'ta devredeceği bakanlık görevi süresince uyguladığı "kafa kamuflajı" mükemmel. Exxon'a dönüşünde de aynı görüntüyü sürdüreceğinden şüphe yok.

Daha önemli olan

"Darılmaca, kızmaca yok" diyip, bir politikacıda olması gereken en önemli özelliğe değineceğim; "hitabet." Ak Parti yöneticisinde bu özellik zayıf. Heceleri yutarak konuşuyor. S ve R harflerini söylemekte zorlanıyor. Şovmen Beyaz'dan -Beyazıt Öztürk- daha beter.

Bülent Turan'a tavsiyem mutlaka eğitim alması. Eski Roma'daki ünlü hatiplerin "ağızlarına çakıl taşı alıp" kendilerini nasıl eğittiklerini aklından çıkarmamalı. Son olarak Turan'a siyasi yaşamında başarı dileklerimi yollamayı unutmuyorum.

İyiye gidenler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar