Yazmaya utanıyorum

Her tarafta cinsel taciz ve tecavüz olayları. Doğrusu bu iğrenç konuyu ele almaktan hicap duyuyorum. Ancak Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu bile canlı yayında 58 yaşındaki öğretmenin 8 yaşındaki öğrencisine...

Her tarafta cinsel taciz ve tecavüz olayları. Doğrusu bu iğrenç konuyu ele almaktan hicap duyuyorum. Ancak Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu bile canlı yayında 58 yaşındaki öğretmenin 8 yaşındaki öğrencisine tacizinden söz etmek zorunda kalabiliyor. Bu eğitimli sapığa "iyi hal indirimi" uygulanmasına feryat ediyor. Geldiğimiz noktayı anlamak için sanırım bu örnek yeterli. Geçtiğimiz yıl bu tip vakaların adliyeye intikal edenlerinin sayısı 16 bin 388. Saklananlar, üstü örtülenler en az bir bu kadardır. Geçenlerde öğrendiğim bir olayı buraya almaktan sıkılıyorum. Babası, 14 yaşındaki oğluna "Geç arabanın arkasına" diyor. Daha fazlasına yazacak gücüm yok.

Milattan Önce 1200'den beri bu tip ahlaksızlıkların kayıtlarının tutulduğunu biliyoruz. Hatta Roma İmparatoru Caligula'nın kız kardeşinden çocuk peydahlaması en rezil örneklerden biri. Hani, şimdi birileri kızacak olsa da, Osmanlı'da da bir takım sapkınlıklar vardı. Şehzadelere, cariye yerine -çocuk doğuruyorlar diye- birtakım erkek uşakların verilmesi gibi. İçoğlanları ve zülüflülerin bir kısmını sakıncalı listeye ekleyebiliriz. O zamanlarda da böylesi olaylar geçiştirilirdi. Bugünlerde de aynı bakışlarla bakıp duruyoruz.

Karaman'daki Ensar yurdunda meydana gelen tacizlerle gözlerin açıldığına inanıyorum. Bir kısım uzman geçinenlerin bunlara karşı önerilerine bakın:

* Çizgi filmlerle eğitelim.

* Anaokulu ve rehber öğretmenleri özel eğitmeli.

* Sapıklar, -sanki alınlarında damga var- çocuklara yakın mesleklerden men edilmeli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar