Muppet Show ihtiyarları!

ABD'nin Dışişleri ve Savunma bakanlarının benzeşen yanları nedir? Cevaplarınızı tahmin edebiliyorum. Ağzınızdan çıkan ilk kelime mutlaka "yalancılıkları" oluyor. Bu kesinlikle doğru. İkisi de tarz...

ABD'nin Dışişleri ve Savunma bakanlarının benzeşen yanları nedir? Cevaplarınızı tahmin edebiliyorum. Ağzınızdan çıkan ilk kelime mutlaka "yalancılıkları" oluyor. Bu kesinlikle doğru. İkisi de tarz olarak Pinokyo'yu hatırlatıyor. Tek farkları burunları uzamıyor. "Yalan üstüne yalan"la işi götüreceklerine inanıyorlar. Hani bir dönemin bizde de popüler olan kukla dizisi Muppet Show'un Münekkitleri'ni -eleştirmenleri- de anımsatıyorlar. Onların ayrıcalığı "hep doğruları söylemeleri". Oturdukları özel opera balkonunda herkese bindirmeleriyle sevdik onları. Bunlar farklı.

Bakıyorum medyamıza ve ekranlarımıza, Mattis ile Tillerson ikilisine fazla eğilen yok. En azından bunlar ünlü locaya oturtulabilir. Ya da daha uygunu tahtadan burunlarıyla sayfalara monte edilebilirler. Hatta aralarına Trump da alınabilir.

Bu üçlünün ortak tutkusu, olmayan saçları. Dikkat edin, kravatlarını yamuk, gömleklerini buruşuk görebilirsiniz. Ancak kafalarındaki ilaveler hep düzgün. Minik perukları monte etmeden asla kameraların karşısına çıkmıyorlar.

Seçme saçmalar

Merak edilen konulardan biri, bunların bu yaşta binlerce mil uçabilmeleri. Yetmemiş gibi muhataplarıyla saatlerce konuşuyorlar. Buna "masal anlatma" desek, daha fazla yakışır. Size bir itirafta bulunayım; ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Erdoğan'la yaptığı üç saat on beş dakikalık görüşme "kişisel rekoru". Suratına çarpılan bilgi ve belgeler karşısında sadece "hık mık ettiğini" öğrendik. Hiç olmazsa ağır ve hafif silah arasındaki farkı dahi bilmeme numarasına yatan Savunma Bakanı gibi davranmadı. Özetle basın toplantısında söyledikleri tutulmayacak vaatlerden öteye gidemedi. Zaten onları da artık yutan yok.

Türkiye yalan dolanlarla iş birliğinden artık vaz geçmeli. Hele üçkağıtçı bunaklarla oyalanmaya hiç gerek yok. Doğru bildiğimiz yolda devam edelim. Böylece bunları uçaklarda yatıp kalkmaktan da kurtarmış oluyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar