Başkanı CHP belirleyebilir

Haftanın beş gecesi tüm haber kanallarında tartışma var. Sözüm ona Afrin operasyonu ele alınıyor, konuşmalar getirilip CHP'ye dayandırılıyor. Bu partinin temsilcileri devamlı "savunma konumu"nda kalıyor....

Haftanın beş gecesi tüm haber kanallarında tartışma var. Sözüm ona Afrin operasyonu ele alınıyor, konuşmalar getirilip CHP'ye dayandırılıyor. Bu partinin temsilcileri devamlı "savunma konumu"nda kalıyor. Çünkü, ağızlarını açtıkları an "vatan hainliği"ne vardırılan suçlamalarla karşılaşıyorlar. Amaç belli; "hiç konuşturulmamak". En çok ürkülen, birilerinin çıkıp "garibanın evladı canını ve kanını verirken, senin çocukların okçuluk oynuyor" demesi. Bu konuda en güzel yazıyı önceki gün Yeniçağ'da okudum. Ahmet Takan kaleme aldı. Olağanüstüydü. Aranızda kaçıranlar varsa mutlaka okumalı. "Saraydan sesler korosu" ancak bu kadar güzel eleştirebilirdi. Hem de soruşturmaya yol açmayacak otosansürle.

Ana Muhalefetin durumu ortada. Kemal Kılıçdaroğlu boy hedefi. Yanına yardımcısı Öztürk Yılmaz'ı eklediler. "Gelen vuruyor, giden vuruyor". Kamuoyu buna da alıştı. Aksi olursa şaşırıyor.

Hık deyiciler

Saray sözcülerinden Kemal Öztürk'ü izledikçe Anadolu Ajansı'nın nasıl bu hale geldiğini anlıyorsunuz. Eski genel müdürün tarzı var. Arada kamış atıp, hemen çekiliyor. Bunu yaparken tebessümü ihmal etmiyor. Hoş bir tarz.

Andy-Ar'ın başkanı Faruk Acar da acıtmayanlardan. Anketörlük -bu hitaba kızıyorlar- yapmasa mutlaka dublaj sanatçısı olurdu. Ses tonu güzel. Konuşması tane tane.

Beni gerçekten kızdıran isim İhsan Aktaş. Her cümlesine "Refah Parti kökenliyim" diyerek başlıyor. Ancak devamında Saadet Partisi'ne bindirmeyi unutmuyor. Sebebi belli; "İttifaka katılmaması". Aktaş'ın "kendin pişir, kendin ye" anketlerinin sonuçları ise bambaşka. Onun tespitlerine göre Ak Parti yüzde 49, MHP yüzde 11 oy alacak. "Çırçır destekçiler"i de eklerseniz sandığa gitmeye gerek yok. Anlaşılan bu anketlerin yapıldığı yerler hep aynı; Bağcılar ve Esenler. Aktaş'ın anketlerinde hep bu ilçeleri görüyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar