Öğretmenleri linç etmeyin

Ekranlara düşen görüntüler bir yazı için geç kaldığımı anlattı. DHA tarafından Çorlu'dan servise konulan haber, ne hale geldiğimizin belgesi. Öğrenciler, öğretmenlerine yaptıkları...

Ekranlara düşen görüntüler bir yazı için geç kaldığımı anlattı. DHA tarafından Çorlu'dan servise konulan haber, ne hale geldiğimizin belgesi. Öğrenciler, öğretmenlerine yaptıkları sözlü sataşmalarla yetinmiyorlar. İçlerinden biri, hocasını kucağına alıp sınıfta gezdiriyor.

Peki bunun nedenlerini düşündünüz mü? Türkiye nasıl bu hale geldi? Çocuğuna bağırılan, kulağı çekilen veli soluğu önce medyada alıyor. Başlıyor kameralara bağırıp çağırmaya. Bir sürü yaygaradan sonra müfettişler yollanıyor. Gürültü ne kadar fazlaysa, öğretmene uygulanan müeyyide o kadar ağırlaştırılıyor.

Bir milyon öğretmen arasından elbette birkaç hatalı çıkacaktır. Ancak, hepsini hedef tahtasına oturtan uygulamalar, daha büyük problemler yaratmakta. Yıllar önce Amerikan filmlerinde gördüğümüz sokak çeteleri artık bizde de oluştu. Beyaz perdedeki Zenci'lerin, Porto Riko'luların yerini liselilerimiz aldı. Üstelik, en önemli değerlerimizden birini kaybettik; "öğretmene saygıyı". Ne demek hocayla dalga geçmek? Hele aşağılamaya mazeret bulamıyorum. Utanıyorum.

Geçmiş taraması

Yakın zamandan başlayıp, eskilere kadar gideceğim. Gazeteci arkadaşım hışımla yanıma geldi; "Müdür, ben oğlanın okuluna gidiyorum" dedi. Hayrola deyince ekledi "Hocası tokatlamış". Cep telefonunun olmadığı yıllar. Demek ki çocuk bir şekilde babasına ulaşmış. Gitme desem ne olacak. Fırladı, arabasına bindi. İki saat sonra döndü. Kıpkırmızı bir suratla masasına oturdu. Arada bana bakıyor, sormamı bekliyor. Aldırmadım. Dayanamadı yanıma geldi ve olayı anlatmaya başladı. Tabii çocuğunun ağzından. Yine suskun kaldım. Bozuldu, ayrıldı.

Bizimkiler

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 345 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 131 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 174 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar