Evlere servis savaş yayını

Bizim ilkokul yıllarımızda sinemalarda 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Amerikan haber filmlerini izlettirirlerdi. Siyah beyaz kopyalardaki amaç hem ABD propagandası, hem vakit doldurmaktı. Kahraman mütefikimizin(!) Pasifik adalarının her...

Bizim ilkokul yıllarımızda sinemalarda 2. Dünya Savaşı'ndan kalma Amerikan haber filmlerini izlettirirlerdi. Siyah beyaz kopyalardaki amaç hem ABD propagandası, hem vakit doldurmaktı. Kahraman mütefikimizin(!) Pasifik adalarının her birine bayrak dikişi alkışlattırılırdı. Daha sonraları tüm salon ve yazlık sinemalarda kızılderililerin yuhalattırılması gibi. Kaledekileri kurtarmaya giden süvarilerin alkışlanması örneği.

Aradan epeyi süre geçti. Coni'nin kalleş, kızılderililerin mazlum olduğunu öğrenmeye başladık. Gözler yavaş yavaş açıldı.

Kore'de Türk askerini ön safta kullananlar yıllar sonra aynı şeyleri bulunduğumuz bölgede yapıyorlar. Taktik aynı; askeri malzeme ve gıda yardımı havuç gibi servis ediliyor. Tek farklılık ceplere konan dolarlar. Durum şimdilerde "Türklerin hassasiyetini anlıyoruz" yalanlarını yutmaz hale geldik. Aldatılmanın da sınırı vardı ve bu çoktan aşıldı. Bugün kaçınız hatırlıyor Muavenet Zırhlısı olayını. Bir ortak tatbikatta ABD muhribinden açılan ateşle gemimiz vurulmuştu. Askerlerimiz şehit edilmişti. Tuhaf olan, olayın Ermeni iddialarının ABD Senatosu'nda tartışıldığı günlerde olmasıydı. Bu bir tesadüf müdür? Tabi ki değildi. Diasporanın tezgahına yardımcı olmuşlardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 273 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar