Yrd. Doç. Dr.'lere yeni tuzak

Ülkenin yoğun gündemine rağmen, Cumhurbaşkanı sözünü tuttu; "Yrd. Doç. Dr.'lerle ilgili sorun bu hafta halledilecek". Yeni tasarının YÖK tarafından hazırlanarak başbakanlığa teslim edildiğini...

Ülkenin yoğun gündemine rağmen, Cumhurbaşkanı sözünü tuttu; "Yrd. Doç. Dr.'lerle ilgili sorun bu hafta halledilecek". Yeni tasarının YÖK tarafından hazırlanarak başbakanlığa teslim edildiğini biliyoruz. Son rötuşların tamamlanıp, Meclis'e sevki bekleniyor. En az 35 bin öğretim üyesinin gözü kulağı Ankara'da.

"İnşallah dağ fare doğurmaz". Derken ortaya şimdi de "yeni unvan ihdası" çıktı. Yılların mağdurları bunu duyunca şoka uğradılar. "Aylarca bunun için mi bekletildik. Bizler etik olmanın, hırsız olmamanın cezasına çekiyoruz. Bu yeni unvan da ne oluyor?" mesajları havada uçuşuyor.

Arzulanan yasanın çıkmaması için uğraş veren; "Cumhurbaşkanı ile görüştük, vaz geçirdik" diyenlerin işin peşini bırakmadığı anlaşılmakta. Yıllar yılı yanlış yolları kullanıp doçent veya profesör olanların niyeti belli.

Yapılması gerekenler

Cumhurbaşkanı, bu tezgâhı önlemelidir. Oyun kurucuların kulağını mutlaka çekmelidir. Özetle sıralarsak yapılacaklar çok basit:

1- Mevcut Yrd. Doç. Dr.'lere uydurma unvanlar yaratılmamalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 343 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 274 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar