Çakma racon kesiciler

Köşe yazarlarının üstadı azamı Bediî Faik'in 12 Eylül darbesinden sonra yazdıklarını tekrarlayacağım; "Kendini her sabah tıraş aynasında Atatürk görenler". Nereden çıktı şimdi bu...

Köşe yazarlarının üstadı azamı Bediî Faik'in 12 Eylül darbesinden sonra yazdıklarını tekrarlayacağım; "Kendini her sabah tıraş aynasında Atatürk görenler". Nereden çıktı şimdi bu, demeyin. Dünya gazetesinin Kenan Evren tarafından süresiz kapatılmasına sebep olan bu 7 kelime, tek bir değişiklikle aynen yazılır hale gelindi. Buradaki Atatürk'ü çıkarıp, yerine Erdoğan'ı monte edin işlem tamamdır.

Hele içlerinden biri var ki, inanılır gibi değil. İbrahim Kalın'ın yerine Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü yapıyordu. Diğer taraftan "Teşkilatı Mahsusa" mensubu havaları basıyordu. Mehmet Ali Erbil gözlükleri takıp pişekârı ile her gün ekrandan "racon keser" hale gelmişti. Dikkat edin dı-du eklerini kullandım. Erdoğan'ın ağır fırçasından sonra aynı işlere devam edecek mi, merak içerisindeyim. Kişisel kanaatim, bir süre sonra yine aynı rollere devam edecektir. Önce havayı koklar. Daha sonra "Külliye yağcılığı" ile "Nerde kalmıştık" diyerek aynı yola koyulur.

Peki Cumhurbaşkanlığı bir yana, Ak Parti Genel Başkanlığı'nı daha öne çıkaran Erdoğan sizce niye patladı? Bu durup dururken mi? Sanmıyorum. Belki de ilk kez çok yakınlarından, sözüne inandıkları tarafından uyarıldı. İstanbul'daki son yenilginin ve olası 2019 mağlubiyetin ana nedeninin "çakma racon kesiciler" olduğu iyi anlatıldı. Muhalefete devamlı "parmak sallayan", önlerinde secde etmeyenleri "FETÖ'cülükle suçlayan" yine bunlar. Aynı tiplerden o kadar çok var ki. Havuz medyasının dört bir yanında bulabilirsiniz. Gerçek olan bunların Ak Parti'ye hizmet etmediği, bu oluşuma alerji saçtıkları kesin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İzin 20 Kasım 2020 | 189 Okunma Bağırmayın!.. 19 Kasım 2020 | 339 Okunma Harekatlar 18 Kasım 2020 | 272 Okunma Ayak topu "bizim dünyamız" 17 Kasım 2020 | 128 Okunma Söylemler/çelişkiler 16 Kasım 2020 | 173 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar