Kimsesizlerin babası

Bu hafta içi Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri vardı. Vefa ödülü ülkemiz için, mukaddesatımız için, bayrağımız için canını hiçe sayan kahraman Türk...

Bu hafta içi Türkiye Diyanet Vakfı 4. Uluslararası İyilik Ödülleri vardı. Vefa ödülü ülkemiz için, mukaddesatımız için, bayrağımız için canını hiçe sayan kahraman Türk ordusuna ithafen Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’a verildi. Ödül alanlardan biri de Amerika’dan misafir ettiğimiz Muhammed Bzeek. İyilik hikâyelerini anlatma gayesiyle onunla yaptığım röportajı paylaşıyorum.
Los Angeles’ta yaşayan Muhammed Bzeek, 1995 yılından beri hasta ve ölüm döşeğindeki kimsesiz çocukları evlat ediniyor. Yıllar içinde 40 çocuğa babalık yapmış. Neden sorusuna şu cevabı veriyor: “Bu inancımın gereği. Bize ihtiyacı olanlara elimizi uzatmalıyız. Irkı, dini, ülkesi önemli değil.”

Libya doğumlusunuz, Amerika Birleşik Devletleri’ne nasıl yerleştiniz?
1978’de mühendislik okumak üzere devletten burs kazandım. Okula gittim. Elektronik mühendisi olarak mezun oldum ve çalışmaya başladım. 1989’da da eşimi tanıdım. Beraberce ömrü az kalan, ailesi olmayan, bakıma muhtaç çocukları evlat edinmeye başladık.

Bildiğim kadarıyla bir de biyolojik çocuğunuz var?
Evet. İsmi Âdem. Cam kemik hastası kendisi. 21 yaşında ama 3-4 yaşında bir çocuğun bedenine sahip.

Oğlunuzun hastalığı sizin hayata bakışınızı etkiledi mi?
Tabii ki. Çocukları evlat edinmeye başlamadan önce, gönüllü olarak hastaneye yardıma giderdik. Ailesi, kimsesi olmayan hasta çocukları ziyaret ederdik. Hikâyemiz de böyle başladı zaten.

Amerika’da yaşıyorsunuz, İslamofobi sizi etkiledi mi?
Hikâyemiz basında çıktıktan sonra birçok Amerikalının Müslümanlar ve İslam hakkında fikirleri değişti. O kadar güzel yorumlar geldi ki. Hatta inançsız biri bana “Ben ateistim ama sizi tanıdıktan sonra Allah sizi korusun demek istiyorum” mesajını gönderdi.

Ölüm döşeğindeki çocukları evlat ediniyorsunuz, hiç fevkalade olaylar yaşadınız mı?
Şu anda bir evladımız var. Onu evlat edindiğimde 6 haftalıktı. Şimdi 7 yaşını üç ay geçti. Onu 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonların anası 20 Ocak 2019 | 3.318 Okunma İzzet Yıldızhan'dan samimi itiraf: İyi bir eş olamadım ama iyi baba oldum 13 Ocak 2019 | 616 Okunma Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak 06 Ocak 2019 | 230 Okunma 14’ünde işe başladı 19’unda patroniçe oldu 30 Aralık 2018 | 725 Okunma Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız 24 Aralık 2018 | 655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar