Uçan en yaşlı tayyare onun müzesinde

Geçen hafta Türkiye’nin ilk ve tek kadın sivil akrobasi pilotuyla röportaj yapmıştım. Bugün ise, babası Ali İsmet Öztürk ile yani Türkiye’nin ilk sivil akrobasi pilotuyla sohbetimizi aktaracağım. Kendisi...

Geçen hafta Türkiye’nin ilk ve tek kadın sivil akrobasi pilotuyla röportaj yapmıştım. Bugün ise, babası Ali İsmet Öztürk ile yani Türkiye’nin ilk sivil akrobasi pilotuyla sohbetimizi aktaracağım. Kendisi, Türkiye dışında da 20’den fazla ülkede 600’den fazla gösteri yapmış bir pilot. Akrobasiye 1987 yılında bir arkadaşının kendisinden habersiz uçağı ters çevirmesiyle tanışmış. O gün çok korkmuş ama sonrasında eğitimlerini alıp bu işe başlamış. Şimdi profesyonel akrobasi işini kızına devretmiş ama hâlen uçmaya ve gösterilere devam ediyor. Bu arada beni en heyecanlandıran tarafı buluştuğumuz mekân; Sivrihisar Uluslararası Sportif Havacılık Merkezi (SUSHM). Türkiye’nin en önemli tesislerinden birisi bence. Ülkemizin tek uçan havacılık müzesi de burada, açılışına da az kaldı. Umarım büyüyerek de yoluna devam eder.

¥ Kızınız küçükken, bir gün bayrağı sizden devralacağını düşünür müydünüz?
 Ben, gelecekle ilgili çok plan yapmam. Çünkü Allah ne derse onu yaşıyoruz. Ama tabiî ki kızımın da akrobasi pilotu olması hayal edilecek bir şey. Lakin ben bu konuları akarına bırakıyorum.

¥ Kızınız uçarken heyecanlanıyor musunuz?
 Tabiî ki. Semin uçana kadar ben uçtuğumda benim sevdiklerimin yerde ne hâllere girdiklerini bilmiyordum. Yukarıda olan kişi zaten aşağıdakilerin ne durumda olduğunu bilemez. Burada hep akrobasi uçuşlarından bahsediyoruz. Semin uçmaya başladıktan sonra bir baba olarak birçok duygusal imtihanla baş başa kaldım. Ama Semin çok iyi bir öğrenciydi. Bu çok önemli. O uçak yanlış ellerde değil.

¥ Hâlâ beraber uçuyor musunuz?
 Beş sene önce bir gün havada uçarken yorum yaptığımda “Baba karışma sen” dedi ve o günden sonra artık uçağında bir fazlalık olduğumu hissettim. Asla bunu eleştirmek için söylemiyorum. Gerekmiş ki söylemiş.

¥ Bu harika tesisle nasıl yolunuz kesişti? Eskişehir Sivri...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonların anası 20 Ocak 2019 | 3.318 Okunma İzzet Yıldızhan'dan samimi itiraf: İyi bir eş olamadım ama iyi baba oldum 13 Ocak 2019 | 614 Okunma Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak 06 Ocak 2019 | 228 Okunma 14’ünde işe başladı 19’unda patroniçe oldu 30 Aralık 2018 | 719 Okunma Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız 24 Aralık 2018 | 653 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar