Dağ, tepe, bayır ona asfalt gelir

Bu haftaki röportajım geleceği parlak olan off-road pilotu İlayda Hancı ile... Hancı henüz 22 yaşında. Ancak bu genç yaşına rağmen Türkiye’nin ilk kadın Off-Road Şampiyonu oldu. İlayda, kariyerine 2013...

Bu haftaki röportajım geleceği parlak olan off-road pilotu İlayda Hancı ile... Hancı henüz 22 yaşında. Ancak bu genç yaşına rağmen Türkiye’nin ilk kadın Off-Road Şampiyonu oldu. İlayda, kariyerine 2013 yılında babası Mehmet Hancı’nın co-pilotu olarak başladı. 2016’da ‘S1 Türkiye Off-Road Şampiyonası’nı kovalayan ve sezonu şampiyon olarak kapatan Hancı, 2017’de de nişanlısı Batuhan Korkut co-pilotluğunda, Bantboru renkleri taşıyan Suzuki Grand Vitara’sıyla ‘Baja Turkey 2017’ yarışına katıldı. 500 kilometresi özel etap olmak üzere 812 kilometrelik parkurda, Türkiye ve 9 farklı ülkeden sporcularla rekabet eden Hancı, bu zorlu yarışı TH1 kategorisinde 3’üncü, Kadınlar klasmanında ise 2’nci sırada bitirip podyumda yer alma başarısı gösterdi. Kariyerinde ona bol şans dilerken, yakaladığı ivmeyi uluslararası parkurlara taşıdığı 2018 yılındaki yarışlarına sizleri davet etmek istiyorum. Motor sporlarıyla nasıl tanıştın?
Motor sporlarıyla 12-13 yaşlarımda tanıştım. Yani kendimi bildim bileli hep içerisindeydim. Babamın da yarış pilotu olması ve yarışlara birlikte gidiyor olmamız küçük yaşlarımda motosporlarının içinde olmamı sağladı.

Nasıl bir çocuktun?
Çocukluğundan beri otomobillere karşı ilgim hep vardı. Oyuncak bebeklerle, evcilik falan oynadığımı hiç hatırlamıyorum. Benim çeşit çeşit oyuncak arabalarım vardı. Kendime legolardan parkurlar hazırlar, kumandalı arabalarımla bu parkurlara değmeden geçmeye çalışırdım. Çocukluğum sokaklarda geçti diyebilirim. Şimdiki çocuklar gibi teknoloji devrinde bir çocukluk yaşamadığım için kendimi şanslı hissediyorum.

Araba kullanmayı ne zaman öğrendin?
Araba kullanmayı ilk defa 13 yaşında denedim, izledim, öğrendim ve uyguladım. Tamamen kendi çabalarımla öğrendim kimse öğretmedi (gülüyor.)

Nişanlınla yarışmak nasıl bir duygu ürkütücü değil mi?
Batuhan hem mekan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şampiyonların anası 20 Ocak 2019 | 3.318 Okunma İzzet Yıldızhan'dan samimi itiraf: İyi bir eş olamadım ama iyi baba oldum 13 Ocak 2019 | 616 Okunma Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak 06 Ocak 2019 | 230 Okunma 14’ünde işe başladı 19’unda patroniçe oldu 30 Aralık 2018 | 725 Okunma Bu Youtuber başka Youtuber: Şakir Yıldız 24 Aralık 2018 | 655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar