Cadı ve kazanı

ABD’nin çiçeği burnunda ve Arap ülkelerinde kılıçlarla, kürelerle “bir umut” olarak karşılanan başkanı Trump, “Katar teröre yüksek seviyede destek veriyor” açıklamasında...

ABD’nin çiçeği burnunda ve Arap ülkelerinde kılıçlarla, kürelerle “bir umut” olarak karşılanan başkanı Trump, “Katar teröre yüksek seviyede destek veriyor” açıklamasında bulunuyor.
ABD Savunma Bakanı ise, “Katar’a uygulanan yaptırımları yumuşatın” diye sesleniyor.
Bu arada, Almanya’dan da “yaptırımları yumuşatın” mesajı yükseliyor.

Tüm bunlar olurken, ABD, YPG’ye alenen silah vermeye devam ediyor. Artık açıkça siyasi destek vermekten de çekinmiyor tabi.
ABD’nin desteğiyle düzenli orduya geçiş hazırlıkları yapan Barzani, Eylül‘de “bağımsızlık” referandumu yapacaklarını açıklıyor.
Türkiye ise, bir zamanlar kırmızı çizgisi olan bu meseleye yine “sert” tepki gösteriyor ve “sorumsuzca bir karar” diye niteliyor. Bir zamanların kırmızı çizgisinin silinip gitmesine sadece “sorumsuzca” diye tepki vermek kafi geliyor demek.
Bu arada, Katar meselesinde taraflara itidal çağrısı yapan Türkiye, Katar’a asker göndermek için tezkere çıkarıyor. Nedense bu siyasi iktidar, mesele “tezkere çıkarmak” olunca pek bir hevesli davranıyor. Katar’a asker göndermenin meselenin çözümüne ne gibi bir katkı sağlayacağı ise henüz bilinmiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Avrupa kadar bile olamadık 25 Aralık 2017 | 123 Okunma Hep reaksiyon, hep reaksiyon… 20 Aralık 2017 | 65 Okunma “Gerekirse…” 13 Aralık 2017 | 139 Okunma Kudüs’e uzanan eller… 09 Aralık 2017 | 78 Okunma Kalitesiz siyaset 04 Aralık 2017 | 106 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar