Sıra dışı filme sıradan devam filmi

İkibinli yılların Hollywood’u çizgi roman kültürüne çok şey borçlu. Marvel ve DC Comics gibi iki devin süper kahraman evrenleri hızır gibi yetişti gişelere. Hem Hollywood’un en büyük...

İkibinli yılların Hollywood’u çizgi roman kültürüne çok şey borçlu. Marvel ve DC Comics gibi iki devin süper kahraman evrenleri hızır gibi yetişti gişelere. Hem Hollywood’un en büyük müşteri kitlesini oluşturan genç tüketicileri, hem de böyle popüler ürünleri masaya yatırıp incelemeyi seven kitleyi memnun eden/edemeyen ama her koşulda ‘kazandıran’ bir ton film çıktı ortaya ve çıkmaya da devam ediyor. Elbette bu kadarla sınırlı kalınmadı, bu evrenlerden bağımsız çizgi roman eserlerine de el atıldı. “Kick-Ass” (Göster Gününü) bunlardan biri mesela. Marvel ve DC Comics’le de çalışmış yaratıcısı Mark Millar, kalemi oldukça güçlü bir yazar.

Millar’ın hınzırca bir komedi sosuyla karıştırılmış şiddetle dolu modern hikayelerinde, günümüz süper insan/süper ajan temsillerinin parodileri yapılıyor aslında. Yönetmen Matthew Vaughn, Millar’ın bu minvalde ilgi gören iki eserini görsel olarak zenginleştirerek desteklediği filmlerle sinemaya uyarladı. 2010’daki “Göster Gününü” uyarlamasının ardından, sıra, şöhreti çizgi roman evreninin çok da dışına taşamamış olan “Kingsman: Gizli Servis”e gelmişti.

İlk filmde, genç bir sokak serserisi Eggsy’nin, özel bir istihbarat servis ajansı olan “Kingsman” adına çalışan ajan Harry Hart tarafından eğitilmesini ve birlikte Valentine adlı çılgın bir adamın planına engel olmaya çalışmalarını izlemiştik. 2014’ün popüler filmleri içinde özel bir ilgiye mazhar olmuştu film. Hınzır ve gözünü budaktan sakınmayan bir mizah anlayışıyla, sürprizi bol şiddet sahneleriyle ve tabu düşmanı edepsizliğiyle de ilgi görmüştü. Böylesi dengeli bir zıpırlık barındıran bu ajan fantazyası içinde, genellikle zarif duruşuyla dikkat çeken aktör Colin Firth’ün, ajan Harry Hart olarak konumlandırılışı da akıllıcaydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 142 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.181 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar