Körlük sadece gözde olmuyor!

Bir süre sonra seyirciyi biraz zorlayan bir filme dönüşse de, Onur Önlü’nün Adana Film Festivali’nden dört ödülle dönen filmi “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” meraklıları...

Bir süre sonra seyirciyi biraz zorlayan bir filme dönüşse de, Onur Önlü’nün Adana Film Festivali’nden dört ödülle dönen filmi “Aşkın Gören Gözlere İhtiyacı Yok” meraklıları için ilginç bir polis hikayesi sunuyor.

Onur Ünlü ilk filmi “Polis”ten itibaren sinemamızda heyecan yaratan bir yönetmen oldu. Her çektiği filmle seyircilerini yarattığı ilginç karakterlerin sürprizlerle dolu dünyalarına çekti. İnsanlar, boş zamanlarında dedektiflik yapan meraklı bir camii imamını, süper güçlere sahip ama yine de bu güçleriyle hiçbir dertlerini çözemeyen bir kasaba dolusu insanı, trafik ışığıyla konuşan adamı, yürüyen ve konuşan bir kediyi çok sık izlemiyorlar yerli yapımlarda ne de olsa… Onur Ünlü, yerli filmlerde fantastik olaylar, absürt durumlar izlemeye çok da hevesli olmayan Türk sinema seyircisine farklı bir mizahla yoğurulmuş güzel hikayeler sunmayı bildi her zaman.

Seyircinin ilgisini gördükçe de daha fazla film çekmeye başladı. Eski hikayelerini ve yeni yazdıklarını önceden belirlediği bir sırayı takip etmeden, üstelik riskli tercihler de yaparak filmleştirmeye devam ediyor. Son yıllarda onu daha iyi planlayabileceği hikayelerinin üzerinde daha çok çalışıp hazırlanmadan sete girip, filmlerini çok hızlı çektiğini düşündüğümüz için eleştiriyoruz. Ama kendisi her seferinde filmlerinin tam olmasını istediği gibi çektiğini söylemekte. Özellikle son bir sene içine iki internet dizisi ve dört film sıkıştırdığı için hafiften mızıldanan biz eleştirmenlerle de arasında tatlı bir denge kurmasını bilmiş bir yönetmen Onur Ünlü.
Bazı filmlerini ne kadar eleştirsek de bence filmografisinin başyapıtı olan “Sen Aydınlatırsın Geceyi”nin yanısıra “İtirazım Var”, “Beş Şehir” ve “Polis” filmleriyle gönlümüze taht kurmuştur. Yine de eleştirdiğimiz filmlerinde bile Onur Ünlü’nün kendine has dünyasını ve üslubunu keyifle izlemekteyiz. (Belki hikayesine pek de müdahale etmediği ‘Cingöz Recai’ yi bu toplamın dışında tutabiliriz!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 143 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.182 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar