Keyifli bir suç komedisi

“Ölümlü Dünya”; “Aile Arasında” ve “Arifv216”dan sonra komedi sinemasını kalite seviyesini arttıran filmlerden biri olmuş. Bizde de sık sık denenen bir komedi türü olan suç komedileri...

“Ölümlü Dünya”; “Aile Arasında” ve “Arifv216”dan sonra komedi sinemasını kalite seviyesini arttıran filmlerden biri olmuş.

Bizde de sık sık denenen bir komedi türü olan suç komedileri dünyanın her yerinde ilgiyle takip edilmekteler. Hareketli bir kurgu eşliğinde bir sürü aksiliğin planlarını bozduğu yasadışı işlere bulaşmış bir grup insanın yaşadıklarına odaklanan, şiddetle karışık komik öykülerden oluşurlar.
Bizde genellikle çok kompleks hikayeler kurulmaz bu tür komedilerde. Çoğunlukla iki erkekten oluşan kahramanlarımız yanlışlıkla mafyatik bir işe karışırlar, sonra birkaç tehlikeli ama yer yer de komik mafya adamlarıyla kaçma kovalamaca başlar, finalde de kötüler cezalarını bulur şeklindeki kolaycı formülle oluşturulan filmler bunlar. Elbette suç komedisinin iyi birkaç örneği yapıldı bu topraklarda da. Mesela “Organize İşler” ilk akla gelenlerden. Ama bu yerli komedi bolluğunda, hikayesiyle çizgi dışına çıkan, iyi oyunculardan kurulu, dinamik ve komik suç filmleri pek az çıkıyor karşımıza. Oyuncu Ali Atay’ın ilk filmi “Limonata”dan sonra yönetmenliğini yaptığı ikinci filmi “Ölümlü Dünya” bu anlamda çıtayı yükselten bir film olmuş.

Mermer ailesi görünürde Anadolu Tat 1071 adında bir restoran işleten kalabalık bir aile. Zaman zaman çeşitli davetlere yemek servisleri de yapmaktalar. Oysa bu iş onların asıl mesleğini gizleyen bir paravandır sadece. Mermer ailesinin her üyesi usta birer katildir. Merkezi yurtdışında olan gizli bir örgütün tetikçiliğini yapmaktadırlar. Son görevlerinde bir aksilik yüzünden başarılı olamadıkları için örgütün müfettişleri onları ziyarete gelir. Ailede bir sızıntı olduğunu söylerler ve bunu kanıtlarlar. Mermer ailesi kritik bir karar vermek zorundadır. Ya sırlarını sırf gevezeliği yüzünden ifşa eden oğulu teslim edeceklerdir ya da her şeyi bırakıp ülkeyi hızlı bir şekilde terkedeceklerdir. Elbette ailenin babası Gazanfer ikincisini tercih eder. Ancak önlerinde çok uzun, bir sürü aksiliğin ve komedinin yaşandığı tehlikelerle dolu bir gün vardır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 139 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.176 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar