Hayatın değerini ölerek anlamak!

İlk filminden 13, son filminden 7 yıl sonra sekizinci filmiyle karşımızda “Testere”… 2004 yapımı küçük bütçeli bir film olan “Testere” kısa zamanda korku-gerilim severlerce beklenmedik bir ilgiyle...

İlk filminden 13, son filminden 7 yıl sonra sekizinci filmiyle karşımızda “Testere”… 2004 yapımı küçük bütçeli bir film olan “Testere” kısa zamanda korku-gerilim severlerce beklenmedik bir ilgiyle karşılanmıştı. Hatta işi daha da ileri götürüp filmi türünün en başarılı örneklerinden biri sayılan “Se7en” ile karşılaştıranlar da olmuştu. “Testere”, David Fincher’ın başyapıt filmi kadar nitelikli olmasa da seyircisini sonunda şaşırtabilen ve bilmecevari bir yapı üzerinden giden kabus gibi bir filmdi.

Seyircinin korkularıyla ve sinirleriyle oynamak her filmin yüzde yüz başarabildiği bir durum değildir. “Testere”nin ilk filmde başardığı bu olmuştu. Kendinizi ölümcül tuzakların içinde kapatılmış kurbanların yerine koyduğunuzda dehşete kapılabiliyordunuz. “Testere”nin akıllı katili John Kramer, kurbanlarını zaaflarına göre cezalandırarak bize kanlı ama ulvi mesajlar vermeyi amaçlayan bir sahte peygamber havasındaydı. Kanser hastalığı yüzünden ölüme mahkûm olduğunu anladığında, kendi yaşamının değerini bilmeyen ve zaafları yüzünden çevrelerine de zarar veren insanlardan seçtiği kurbanlarına hayatın değerini oldukça kanlı bir şekilde anlatmaktadır kendisi.

Polisin tümüyle çaresiz kaldığı tüm vakalarda kurbanları son derece vahşi ölümler karşılamaktadır “Testere” filmlerinde. İkinci filmin en büyük sürprizi esas katilin bir de yardımcısı olduğunun anlaşılmasıydı. “Testere 3” bu sürprizin arkasını tamamen dolduruyor ve ilk kez katilin tarafında fazlaca zaman geçiriyordu. John Kramer’ın ölümünü barındıran üçüncü filmin ardından bu serisinin bir üçleme olarak kalacağını düşünmüştük. Ama bu para makinesi, ‘işkence pornosu’ türünün yıldız serisi olmayı sonra gelen dört zayıf devam filmiyle daha sürdürdü. Açıkçası ilk üç filmin aralarına sokuşturulan bu filmler giderek sıradanlaştı ve serinin farklı yapısını hayli zorlayıp sündürdü. Nitekim sonuncusundan beri tam yedi yıldır yeni bir “Testere” filmi çıkmıyordu karşımıza.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 139 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.176 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar