Günümüz gençlerine parmak sallamak

Hollywood her yıl genç izleyicilere en azından üç-beş film sürmesi amaçlanan yeni seriler üretmeye çalışır. “Doğruluk mu Cesaret mi?” de yeni bir “Son Durak” (The Final Destination) ya da...

Hollywood her yıl genç izleyicilere en azından üç-beş film sürmesi amaçlanan yeni seriler üretmeye çalışır. “Doğruluk mu Cesaret mi?” de yeni bir “Son Durak” (The Final Destination) ya da “Çığlık” (Scream) serisi üretme çabasından doğmuş bir film belli ki.

Yaşadıkları her şeyi YouTube ve Snapchat gibi sosyal medya araçlarıyla paylaşmayı seven genç kahramanları var filmin. Aynı okulda okuyan altı genç arkadaş, bahar tatillerini eğlenerek geçirmek için Meksika’ya giderler. Grubun en az bencil, çevresine ve dünyaya karşı duyarlı olan Olivia’nın en yakın arkadaşı Markie’yle ilgili ciddi sırları vardır. Kendisinin ve arkadaşlarının başını da Olivia derde sokar aslında. Tatillerinin son gecesinde Olivia’nın tanıştığı bir genç erkek yüzünden yıkık bir kiliseye partilemeye giderler birlikte! Burada oynadıkları “doğruluk mu cesaret mi?” oyunu peşlerini bırakmaz. Oyunun kurallarını herkes bilir; sırası gelen oyuncu ya kendisine yöneltilen soruya doğru cevabı vermeyi seçecektir ya da cesaret gerektiren bir olayı gerçekleştirecektir. Ancak lanet yüzünden yalan söyleyen ya da kendisinden istenen hareketi yapmayan oyuncu ölecektir. Bu ölümcül oyun, arkadaşların aralarındaki sırları ifşa etmelerine sebep olmakla kalmaz, hepsi sonu ölümle biten zor oyunlar oynamak zorunda da kalırlar.

dogrulukmucesaretmi2
Dört kişinin elinden çıkmış olan bu basit hikaye ilk bakışta “Son Durak” filmlerindeki gibi ilgi çekici bazı açılımlara sahip olabilecekken senaryoda bu avantaj pek de yaratıcı şekillerde değerlendirilememiş. Mesela açılış sahnesinin etkisizliği yüzünden film pek de yüksek başlamıyor. Karakterlerin bize tanıtıldığı bölümlerde de kötü yazılmış diyaloglar bizi karakterlerden adeta itiyor. Ama sonrasında gençlerin tatil anılarını derleyen sosyal medya paylaşımlarıyla kurgulanmış jenerik ve birkaç parlak buluş filmi belli bir oranda izlenebilir hale getirmeyi başarıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 139 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.176 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar