Galaksinin en büyük savaşı

Son yılların en çok beklenen filmi “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” bu hafta vizyonda. Çocuk oyunlarımızda bir kötülüğe karşı birleştirdiğimiz süper kahramanlarla hayalimizde kurduğumuz oyunlar...

Son yılların en çok beklenen filmi “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” bu hafta vizyonda. Çocuk oyunlarımızda bir kötülüğe karşı birleştirdiğimiz süper kahramanlarla hayalimizde kurduğumuz oyunlar kadar zevkli bir film sizi bekliyor.

Marvel 10 yıl boyunca sabırla, binbir planla, akıllı stratejilerle oluşturduğu ‘sinematik evren’ini tam 18 filmle ilmek ilmek dokudu. Neredeyse bütün kahramanlarını bir araya getirecekleri bu iki parçalı dev buluşmayı gerçekleştirecek olağanüstü bir malzeme oluşturdular. Bu bazıları epey kalburüstü olan (özellikle iki “Kaptan America” filmi: ‘Kış Askeri’, ‘İç Savaş’) 18 filmden bir toplam oluştururken bütün filmleri keyifle izleyenlerin sonuna kadar hakettikleri bir ‘kapışma’ filmi bekleniyordu elbette. En başta söylemeli; “Avengers: Sonsuzluk Savaşı” bu emeğe ve izleyenlerin sabrına pek de ihanet etmeyen bir ‘all star’ süper kahraman filmi olmuş.

Hikaye bize fragmanda da çok net bir şekilde verilmişti aslında. Güçlerine güç katmak için 6 adet ‘sonsuzluk taşı’nı ele geçirmeye çalışan Thanos’un nihai amacı, galaksinin nüfusunu yarıya düşürmek. Kendisini büyük bir lider olarak tanımlayan Thanos galaksinin kaynakları sınırlı olduğu için toplumların tamamının mutsuzluk çektiğini düşünmektedir. Yani aslında kısıtlı kaynakların adil bölüştürülmesi konusuna pek de inanmamaktadır kendisi! Sosyal adaleti sağlamanın tek yolunun da rastgele seçilmiş bireyler üzerinde soykırım yaparak nüfusu azaltmak olduğunu düşünmektedir. Bütün galakside bu kıyımı gerçekleştirebilmek için, evrende farklı yerlere dağılmış; uzay, güç, gerçeklik, ruh, zaman ve zihin’i simgeleyen sihirli taşların peşine düşmüştür. Avengers ekibi canla başla bu taşların Thanos’un eline geçmesine engel olmak için büyük bir mücadeleye girerler.
Marvel her zaman sağlam tutmaya gayret gösterdiği hikayeler üzerinden çizgi roman klişelerini yer yer esnetmeyi de göze alarak işlerini sağlam kazıklara bağlayan stratejiler geliştirdiler. Bu yüzden büyük rakipleri DC Comics’ten hep birkaç adım önde olmayı başardılar. Nitekim “Sonsuzluk Savaşı”nın da en büyük avantajı yine hikayede gösteriyor kendisini.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 143 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.182 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar