Eski kocaya eski moda komedi

Alman kadın yönetmen Margarethe von Trotta, özellikle kadın dünyasına baktığı filmlerle adından bolca söz ettiren bir yönetmen. Feminist sinemanın da en önemli isimlerinden biri. “Marianne ve Juliane” (1981)...

Alman kadın yönetmen Margarethe von Trotta, özellikle kadın dünyasına baktığı filmlerle adından bolca söz ettiren bir yönetmen. Feminist sinemanın da en önemli isimlerinden biri. “Marianne ve Juliane” (1981), “Rosa Luxemburg” (1986), “Üç Kız Kardeş” (1988) ve hatta 2000’li yıllarda çektiği birkaç filmle de (“Hannah Arendt” ve “Vision”) güçlü kadın karakterlerin hikayelerini anlatmıştı.

Belli ki yönetmen bu sefer biraz daha komedi sularına da çekilebilecek bir açıdan, boşanmış kadınların kendi başlarına ayakta kalma mücadeleleri üzerine bir hikaye anlatmak istemiş.

76 yaşındaki yönetmenin İngilizce çektiği bu ilk filmi “Eski Kocam(ız)”da olaylar günümüz New York’unda geçiyor. Eski bir model olan Jade, kocası Nick tarafından daha genç bir model için terk edilmiştir. Hâlâ sevdiği kocasının bir gün New York’un en pahalı muhitlerinden birindeki pahalı dairelerine geri döneceğini düşünse de olaylar beklediği gibi gelişmez. Bu ayrılığın haberini alan Nick’in ilk karısı Maria da dairedeki hakkını geri almak için Amerika’ya gelir. Jade ve Maria, yani Nick’in iki eski karısı bir süre aynı dairede yaşamak zorunda kalırlar. Üstelik Nick’in Maria ile yaptığı evlilikten olan kızı da küçük oğluyla bir süreliğine Almanya’dan gelince, üç kadın arasında acı-tatlı olayların yaşanacağı günler başlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İçimizdeki çocuğu korumak 04 Ağustos 2018 | 131 Okunma Altıncı filmde ve hâlâ çok iyi 28 Temmuz 2018 | 143 Okunma 10 yıl sonra tekrar Mamma Mia! 21 Temmuz 2018 | 2.182 Okunma Uzun ince bir binadayım! 14 Temmuz 2018 | 88 Okunma Boyu küçük, işlevi büyük bir kahraman! 07 Temmuz 2018 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar