Kaybedeni olmayan maç

İnsanlar futboldan başını kaldırıp salonlara pek bakmıyor ama Türk kadın voleybolu bir süredir sessiz sedasız bir devrim gerçekleştiriyor. Türk sporunun lokomotifi haline gelen kadın voleybolunda uluslar arası alanda...

İnsanlar futboldan başını kaldırıp salonlara pek bakmıyor ama Türk kadın voleybolu bir süredir sessiz sedasız bir devrim gerçekleştiriyor. Türk sporunun lokomotifi haline gelen kadın voleybolunda uluslar arası alanda dün geceye kadar tam 23 kupa elde edildi. Üstelik bunların çoğu son 10 yılda gerçekleşti.
11 kupa kazanan VakıfBank’ı 6 kupayla Eczacıbaşı, 3 kupayla Fenerbahçe, 2 kupayla Bursa Büyükşehir Belediyespor ve 1 kupayla Yeşilyurt takip ediyordu.

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 5, Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 4, Kadınlar CEV Kupası ve Challenge Kupası’nda birer şampiyonluk yaşamıştı.

Eczacıbaşı, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda 2, CEV Şampiyonlar Ligi’nde 1, CEV Kupası’nda 3 kez mutlu sona ulaşmıştı.

Fenerbahçe, birer kez Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası ve Kadınlar CEV Kupası şampiyonlukları elde etmişti.

Bursa Büyükşehir Belediyespor, CEV Challenge Kupası’nda 2, Yeşilyurt da aynı organizasyonda 1 kez şampiyon olmuştu.

Bu tablonun futbolda gerçekleşme olasılığını düşündüğünüzde başarının büyüklüğünü daha iyi anlıyorsunuz. Dün de bu büyük başarı yolunun taç giyme töreniydi. İlk...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hatadan dönüş 12 Nisan 2024 | 105 Okunma Galatasaray iki rakibe karşı 03 Nisan 2024 | 689 Okunma Livakovic ve Batshuayi 18 Mart 2024 | 145 Okunma Hep kahır 12 Mart 2024 | 57 Okunma Galatasaray’ın sırrı 09 Mart 2024 | 408 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar