Türkiye-Yunanistan savaşı çıkar mı?

Türkiye ile Yunanistan arasında başlayan Doğu Akdeniz krizinde ilk safhada Almanya Başbakanı Merkel’in devreye girmesi ile tansiyon düşmüştü.

Alman basınının savaşın eşiğine gelindiğini iddia ettiği krizde Ankara ile Atina arasında her iki ülkeden de karşılıklı itidalli açıklamalar geldi. Bu durum sonrasında Türkiye, Atina ile sürdürülecek diplomatik müzakereler sonuçlanana kadar Meis adası yakınlarında sismik araştırma için bekleyen Oruç Reis gemisini Antalya Limanı’na çekti. Ancak Yunanistan’ın darbeci Sisi yönetimindeki Mısır ile sözde “deniz yetki” provokasyonu sonrasında, Türkiye’nin Libya ile yaptığı meşru anlaşmayı dikine kesen bu korsan anlaşmaya Ankara’nın tepkisi sert oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 578 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.156 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.147 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar