Tek millet, üç devlet

Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan bundan böyle tek millet 3 devlet olarak anılacak sanırım. En kısa sürede KKTC ‘nin de Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’ne (Türk Konseyi) katılacağı kesin gibi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 37’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Lefkoşa’daki Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda gerçekleştirilen geçit törenine katıldı. Burada yaptığı konuşmada‘’ Azerbaycanlı kardeşlerime, kardeş Kuzey Kıbrıs’tan selam gönderiyoruz. İnşallah en yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımız buradan Azerbaycan’a bir ziyaret yapmak suretiyle inşallah bu adımı çok daha farklı bir duruma getirecektir. Bizler, tek yürek, tek bilek olduğumuz müddetçe Allah’ın izni ile üstesinden gelemeyeceğimiz zorluk, aşamayacağımız engel yoktur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bu günlere ulaştıran aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman mücahit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Daha nice yıl dönümlerini birlikte kutlamayı Rabbim’den niyaz ediyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun” sözlerini ulu önder Atatürk’ün “Azerbaycan’ın derdi bizim derdimiz, sevinci bizim sevincimizdir” sözüyle tamamlarken Allah’a şükürler olsun ki ‘’Tek millet üç devlet‘’ olmanın gurunu yaşıyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 645 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.740 Okunma Kılıçdaroğlu ‘çukurluk’ demişti, Portakal’dan sert yanıt geldi: "Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi" 11 Mart 2024 | 1.332 Okunma Özel’in bilinmeyen karanlık sır dosyasında grift FETÖ ve PKK ilişkileri? 06 Mart 2024 | 2.251 Okunma Çanta dolusu kirli veya kara para olma ihtimali yüksek 250 bin dolar hangi CHP milletvekiline ait? 04 Mart 2024 | 1.077 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar