Putin Esed’siz bir Suriye için düğmeye bastı mı?

21’inci yüzyıl kasabı Beşar Esed dünyaya meydan okuma cesaretini nerden alıyor?

Esed rejimi adına çalışan eski bir diplomat, Suriye’de Esed ile Rusya’nın arasında bir takım sorunların olduğu ve Rusya’nın Esed’siz bir Suriye için yeni plan yaptığını iddia etti.

Eğer iddialar doğruysa Rusya’nın bölgedeki çıkarları ve hedeflerinin Şam ve Tahran ile çelişmesi nedeniyle yüzünü İran’a dönen Beşar Esed Putin ile sorunlarını çözemezse büyük bir ihtimalle koltuğundan olacak. Diplomat Sagr El Mülhim’e göre Suriye’de sahada olan devletler arasında ‘Esed’siz bir Suriye’ için anlaşma yapılmıştı.

“Çözümün ilk aşaması olarak rejimin askeri konseyinin yanısıra bir siyasi konsey oluşturulacak ve muhaliflerden bazı Suriyeli yetkilileri de içinde barındıracak bir geçici hükümet kurulacaktı. 

 Beşar Esed, siyasi bir mülteci olarak, İran, Küba veya Venezuela’ya gidebilecekti.” Önümüzdeki ayların sürprizlerle dolu olacağına dikkati çeken Mulhim, ABD’nin Beşar Esed rejimiyle yakın ilişkisi olan ve Sezar Yasası’nın ilkelerini uygulamayan ülke veya kurumlara yaptırımların sıklaşacağını da iddia etti. Sezar Yasası olarak bilinen, tam adıyla ‘’Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası” 21...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 482 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.372 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar