Pentagon’dan ’’Türkiye muhalefeti, Erdoğan’ın zafere giden yolunu açıyor ’’iddiası

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (26.10.2022)''Pentagon’dan ’’Türkiye muhalefeti, Erdoğan’ın zafere giden yolunu açıyor ’’iddiası'' başlıklı yazısı.

2023 yılı Türk tarihi için bir dönüm noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı. Aynı zamanda cumhurbaşkanı ve 28’inci dönem milletvekillerin seçileceği sandık ve demokrasi yılıdır. Milletten oy alma umudunu kaybeden Emperyalizme umut bağlayanlar kaybetmeye mahkumdurlar. Cumhurbaşkanı adayı bulabilmek için icazet yarışına girenler, koştura koştura ABD’de soluğu alan iş birlikçilerin Cumhurbaşkanı adayını milletimiz asla kabul etmeyecektir. Cumhur İttifakı’nın adayı Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ıdır. Adayımız belli, kararımız nettir. Zillet içinde bocalayanlar bu evet’lerle donup kalacaklardır. 2023 seçimleri Türkiye’nin kaderini tayin edecektir. Ya geleceğimiz zillete düşüp heba ve heder olacaktır ya da Cumhur’un cesaret ve dirayetiyle bütün korkuluklar yıkılacak, bütün oyunlar bozulacaktır.”

Türkiye’deki “Millet İttifakı’nı” destekleyen Pentagon merkezli askeri analiz dergisi The National Interest, 6’lı masanın koltuk savaşı yüzünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahatlıkla 2023’teki cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağını iddia etti.Tarihi 2023 seçimlerine aylar kala Pentagon merkezli askeri analiz dergisi The National Interest, muhalefete sert sözlerle yüklendi. Yazıda, “yakışıklı” olarak nitelendirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmesinin muhalefet için büyük bir handikap yaşatabileceği öne sürüldü.

MUHALEFET BECERİKSİZ KORKAK VE SÖNÜK PROJELERİ YOK
Muhalefetin halkı yanıltıcı bilgilerin önlenmesine yönelik düzenlemeye karşı direnmekte pasif kalması sert bir dille eleştirildi. Zillet İttifakı’nın stratejisinin, “beceriksiz, korkak ve sönük” kaldığı kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun yasa TBMM Genel Kurulu’nda oylanırken ABD’de gezmesine tepki gösterildi. CHP Lideri için “Atlantik’te boş boş dolaştı” ifadeleri kullanılan yazıda, Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin zamanlamasının manidar olduğu iddia edildi. 6’lı masanın taht kavgasına girdiği değerlendirilirken, 6 muhalif partinin seçim sürecinde halka heyecanlandıracak vizyon sergilemediği ve projeleri hakkında hiçbir bilgilerinin olmadığı ifade edildi. 6’lı masanın seçilmesi en düşük görülen Kılıçdaroğlu’nu aday göstermeye odaklandığı ileri sürülürken, 2010 yılından bu yana bir seçim bile kazanamadığı vurgulanan 73 yaşındaki CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “yakışıklı, kibar ve karizmatik olmayan” olarak tanımlanması dikkat çekti.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’teki muhtemel zaferinin, Batı’nın hegemonyasını alt üst edeceğinden çekinilirken Türkiye muhalefetinin Erdoğan’a meydan okuma ve seçmenlere alternatif bir vizyon sağlamayı reddettiği ifade edildi. Muhalefetin 20 yıldır devam eden başarısızlığının oldukça kritik olan bu seçimde de değişmeyeceği kaydedildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar