Pentagon’dan Pençe Kılıç tepkisi: Türkiye doğrudan ABD askerlerini tehdit etti!

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (28.11.2022)''Pentagon’dan Pençe Kılıç tepkisi: Türkiye doğrudan ABD askerlerini tehdit etti!'' başlıklı yazısı.

Pentagon, Türkiye’nin, Suriye’de “ABD askerlerinin konuşlu olduğu bölgede” PKK/YPG terör örgütünü hedef aldığını belirterek “Türkiye doğrudan ABD askerlerini tehdit etti’ iddiasında bulundu. ABD basınında, Türk savaş uçaklarının geçtiğimiz salı günü Haseke’nin kuzeyinde vurduğu terör örgütü PKK/YPG hedefinin, ABD askerlerinin konuşlu olduğu karargaha yakın bir yer olduğu iddia edilmişti. (Yaklaşık 300 metre) Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder ise yazılı bir açıklama yaparak Türkiye’nin hedef aldığı PKK/YPG terör örgütü unsurlarını “yerel ortak” olarak tanımladı. Ryder, açıklamasında sağır sultanın bile duyduğu ABD eski Başkanı Trump’un “İŞİD’i (DEAŞ) Obama kurdu” söylemlerini dahi göz ardı edip DEAŞ tiyatrosunu tekrar tekrar dillendirerek Amerikan çıkarları söz konusu olduğunda her yalanın mübah olduğu anlayışı ile savunması şüphesiz dinazorlaşmış bir terör devletine işaret olarak görülmeli. Ryder’e göre Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde, Irak’ta ve Türkiye’de tırmanan gerilimden derin endişe duyuyormuş. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyon’un DEAŞ’ı zayıflatmak ve yenilgiye uğratmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyormuş. Suriye’deki son hava saldırıları, Suriye’de DEAŞ’ı yenmek ve on binden fazla DEAŞ tutuklusunun gözetimini sağlamak üzere yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini doğrudan tehdit ediyormuş. ABD Savunma Bakanlığı açıklamasında skandal ve bir o kadar da trajikomik ibarelere yer verilmiş. Ryder’in açıklamadan çok hegemonik gücü her geçen gün yerle bir olan tutarsız, ipe sapa gelmez, yalancılıkta Pinokyo’yu bile sollayan güvenilmez bir devlet anlayışından bahsediyoruz. “Hem Türkiye’de hem de Suriye’de meydana gelen sivil can kaybını kınıyor ve taziyelerimizi sunuyoruz” sözleriyle şerefsiz çocuk katili bir terör örgütünü Türk Silahlı Kuvvetleri ile eş tutmak ancak ABD gibi bir terör devletine yakışan bir tutum sanırım. PKK/YPG’li teröristlerin Ayn el Arap ve Kamışlı’da Amerikan Özel Kuvvetleri’ne mensup savaş eğitmenleri tarafından eğitilip sivillerin kalabalık olduğu mahallerde bombaların patlatılmasını da organize eden Amerika’nın ta kendisi. Türkiye’deki iktidarı devirmek için sivil hedefleri özellikle seçip meskun mahal saldırılarının mucitleri de ABD’li savaş eğitmenleri olduğunu dünyanın bütün istihbarat örgütleri biliyor. Ryder’in “Sivillerin kasten hedef alındığı haberlerinden de endişe duyuyoruz” söylemi tam bir rezalet ve zillet örneği sanırım. Zira İstiklal Caddesi’nde patlatılan bomba olayını önce organize et, sonra da gerginliğin azaltılması için çağrıda bulunup, “Türkiye’nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ediyoruz” yalanı ile “Ateşkesi sürdürmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz” sözü de palavra zaten. Zira ateşkes devletler arasında yapılır. Terör örgütleri ile mücadele edilir. Tabii ki saygın devletler açısından!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar