NATO karargahları FETÖ’nün ini mi?

NATO’nun kuruluşunun 70’inci yıldönümü nedeniyle Londra zirvesinde buluşan liderler NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu vurgulayınca NATO’dan ayrılma /çıkarılma tartışmasının büyük bir balon olduğu ortaya çıktı.

Londra Deklarasyonu’nda terörizmin tüm üyeler tarafından daimi bir tehdit olarak algılanması yapılırken PKK/YPG ve FETÖ terör örgütlerinden bahsedilmemesi Ankara’nın 70 yıllık ittifakın ’’Güncellenerek Korunması’’ önerisi hakkında farklı yorumların yapılmasına neden olmuştu. Liderler zirvesinden önce NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Trump ve Erdoğan arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilmişti. Bu görüşmelerde genel kanaat Türkiye’nin bilhassa YPG ve FETÖ konusundaki hassasiyetlerinin önemli ölçüde giderileceğine yönelik bazı sözler verilmiş olabileceğiydi. Zira Erdoğan daha önce veto edeceğini açıkladığı Baltık bölgesinin “Kademeli Savunma Planına” zirvede bu nedenle onay vermiş olabilirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 470 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.371 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar