İran rejimi zorda mı?

3 Ocak’ta Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve beraberindeki 9 kişi CIA ve MOSSAD işbirliğiyle düzenlenen suikast’la öldürüldüler. Süleymani’nin suikast öncesi günlerde bölgedeki hareketleri adım adım izlendi.

İran derin devleti ve istihbaratının beyni olan Kasım Süleymani ‘nin Şam Havalimanı’ndan Bağdat Havalimanı çıkışına kadar tüm adımlarının bir muhbir ağı tarafından Pentagon’a aktarıldığı güvenilir kaynaklarca ifade edildi. Aslında Süleymani ve yanındaki milis güçlerin üst düzey yöneticileri kendilerinin fark edilmemesi için bazı tedbirleri almışlardı. Cham Wings özel havayoluna ait uçağa Şam’dan binen Kasım Süleymani ve refakatindeki yetkililerin adları uçak yolcu listesinde yer almadı. Süleymani Bağdat’a indikten sonra da gümrükten geçmedi. Buna rağmen Süleymani’nin Suriye’den kalkış ve Bağdat’a iniş yaptığı saatler, ABD ordusuna aktarıldı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 567 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.138 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar