İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi Chilcoot ile sır görüşmesi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (02.02.2022)'' İmamoğlu’nun İngiltere Büyükelçisi Chilcoot ile sır görüşmesi?'' başlıklı yazısı.

İmamoğlu’nun Atina ziyaretinden sadece 20 gün sonra İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Chilcoot’un, 16 Ekim 2021’de Atina’da özel ve gizli bir toplantıya katıldığı ortaya çıktı. Chilcoot’un 16 Ekim’de İngiltere’nin Atina ve Lefkoşa büyükelçileriyle Atina’da bir araya gelmiş “Türkiye’de darbe senaryoları” konuşulmuştu. İngiltere’nin Türkiye Büyükelçisi Chilcoot Türkiye aleyhtarlığı yapılan siyasi yemeklerin toplantılarının baş aktörü olmasıyla tanınıyor. Yunanistan’ın 127 yıllık sağcı gazetesi Estia, İngiltere’nin Atina, Lefkoşa ve Ankara büyükelçilerinin Yunan siyaset ve medya temsilcileriyle yaptıkları toplantıyla ilgili şok bir iddiada bulundu. İngiliz elçilerin, Yunan medyası ve işadamlarına “Erdoğan’ın günleri sayılı, kansız bir geçişe gidiyoruz” dediği iddiasını manşetine çekti. “İşin özü, büyükelçilerin Türkiye’ye ilişkin çizdikleri resimde. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi (Dominik Chilcoot), İngiltere Savunma Bakanlığı’ndan bir üst düzey yetkilinin de önünde, artık Erdoğan’ın iktidardaki günlerinin sayılı olduğunu, yeni bir duruma kansız bir geçişin ihtimal dışı olmadığını söyledi. Bunun üzerine (Erdoğan’ın) sağlığına dair söylentilere dair detaylı bir tartışma yaşandı.”

BULUŞMANIN İLK OLARAK GİZLİ KALMASI PLANLANMIŞTI

Estia Gazetesi, “Buluşmanın ilk olarak gizli kalması planlanmıştı. Ancak görüşme sızdırıldı. Gazetemiz de en azından dört kaynakla iletişime geçerek toplantıda konuşulanları ve tam katılımcılarını, ayrıca tartışmanın tam içeriğini öğrenerek kamuoyu ile paylaştı. Tartışmada ‘darbe senaryoları’nın da konuşulduğuna işaret eden Estia gazetesi,

“Bir saray darbesinde ailesinin korunması ve güven altına alınmasına yönelik garantilerle iktidarın barışçıl teslimine liderlik edebilecek şahıslara atıfta bulunuldu” diye yazdı. Gazete, “tartışmalardan, bu isimlerin X,Y ve Z olduğunu” öne sürdü.

İMAMOĞLU BÜYÜKELÇİ İLE NE GÖRÜŞTÜ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 506 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.374 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar