Hafter ile ilişki kurun!

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 tarihinde, Libya’da Kaddafi’nin ABD ve Koalisyon güçleri, tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürülmesiyle Libya fiili olarak ikiye bölünmüş iç savaş başlamıştı.

Savaşan taraflardan ilki Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Libya’nın meşru temsilcisi Mustafa Fayez El Serrac tarafından yönetilen Ulusal Mutabakat Hükümeti diğeri ise darbeci General Hafter liderliğinde kurulan meşru olmayan ‘Libya Ulusal Ordusu’dur. Günümüz konjonktüründe Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni, AB, Türkiye, İtalya ve Katar desteklerken, illegal Libya Ulusal Ordusu’na ise açıktan Fransa, Suudi Arabistan, Mısır ve BAE, örtülü olarak da ABD ve İsrail destek vermektedir. Rusya ise geçmişte bu illegal blok içinde yar alırken günümüzde Türkiye ile birlikte hareket etmektedir. Darbeci Hafter ABD vatandaşı ve CIA mensubudur. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar