Ekrem İmamoğlu Fatih Sultan Mehmet’in emaneti İstanbul’a dev kilise mi yapıyor?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (01.02.2022)'' Ekrem İmamoğlu Fatih Sultan Mehmet’in emaneti İstanbul’a dev kilise mi yapıyor?'' başlıklı yazısı.

Türkiye ile Yunanistan arasında ABD ve Avrupa ülkelerinin kışkırtma ve gerilimi arttırma çabaları yanı sıra başta Yunanistan Başbakanı Miçotakis ve üst düzey bazı askeri yetkililerin Türkiye aleyhindeki çeşitli açıklamaları Türkiye ile Yunanistan arasında bir savaş çıkma ihtimalini gündeme taşırken böylesine kritik bir ortamda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun çok sık olarak Yunanistan ziyaretleri enteresan doğrusu. Bu kez Atina Belediye Başkanı Kostas Bakoyannis’in daveti üzerine Yunanistan’a giden İmamoğlu’nun Başbakan Miçotakis ile de görüştüğüne yönelik fotoğrafları Yunan medyasında yer aldı. Yunan basını İmamoğlu’nun ziyaretini ‘Atalarını ziyarete geldi’ yorumu ile okurlarına servis etti.

Ekrem İmamoğlu, Yunanistan’a gerçekleştirdiği ziyaret öncesi Yunan gazetesi Kathimerini’ye Türkiye’yi şikayet etti. İmamoğlu “Her gün cumhurbaşkanı adayı tartışması çıkması aslında ülkede bir yönetim sorunu olduğunun itirafıdır” ifadelerini kullandı. Türkiye’ye yönelik sözleri nedeni ile İmamoğlu Yunan gazetesi tarafından övüldü.

Ayasofya’yı kiliseye çevirmenin hayal olduğunu anlayan İmamoğlu, Ayasofya’ya benzerliği ile kayıtlara geçen Aziz Polieuktos Kilisesi için düğmeye...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ve Sudani’den net mesaj: PKK Irak’tan silinecek! 24 Nisan 2024 | 257 Okunma Gizemli hayalet MARS2 Oron model casus uçağı 320 füze ve İHA’ların tamamını etkisiz hale getirdi mi 22 Nisan 2024 | 775 Okunma İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 576 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.155 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.146 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar