Dünyada ilk kez Türkiye’nin Otomobili’nde kullanılacak ilkler ve enler

Teknoloji üssü Bilişim Vadisi’nin resmi açılışı ve ülkemizin gurur kaynağı olan yerli otomobil tanıtımı töreni 27 Aralık’ta Gebze’de yapıldı.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönlendirmesi ve desteğiyle, Türkiye’nin 60 yıllık rüyasının gerçekleştirildiği törende Devrim’den sonra bir ilk. Ve Cumhurbaşkanımız’ın deyişiyle ‘devrin otomobili’ sahneye çıktı. Başkan Erdoğan törende yaptığı konuşmada “Ülkemizin ilk motor fabrika teşebbüsünü başlatan Necmettin Erbakan hocamızı da rahmetle minnetle yad ediyoruz. İnşallah farklı kurumlarımız nezdinde başlattığımız projelerimiz sonuçlandığında birkaç yıl içinde motor meselesini de kökten çözmüş olacağız. Kaybettiğimiz 65 yılın hesabını sormayı da milletimize bırakıyorum. Geçmişte Devrim otomobilinin önünü kesmeyi başardılar. Ancak bu kez devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler” demişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Mumcu Suikastında 30 yıl sonra gelen bomba iddialar? 13 Mayıs 2024 | 2.040 Okunma CHP lideri Özgür Özel erken seçim çağrılarına neden olumsuz yanıt verdi. Hangi anket Özel’i şoke etti? 08 Mayıs 2024 | 2.065 Okunma Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi? 06 Mayıs 2024 | 319 Okunma İmamoğlu Hamas’a terörist derken İsrail’i neden soykırımcı ve terörist bir devlet olarak görmüyor? 01 Mayıs 2024 | 315 Okunma Cumhurbaşkanı Erdoğan 9 Mayıs’ta Biden ile yapacağı görüşmeyi neden erteledi? 29 Nisan 2024 | 3.148 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar