Amirallerin bildirideki asıl amacı Türkiye’de 2. bir 28 Şubat’a zemin hazırlamaktı

22 Nisan’da ifadeye çağrıldılar

Türkiye’de gerçekleştirilen klasik darbe süreçleri 28 Şubat Postmodern darbesinden sonra farklı şekillerde ve yöntemlerle gelmeye başladı. Örneğin , 7 Nisan 2007’de 367 krizi gölgesinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin gecesinde Genelkurmay Başkanlığı’nın yayımladığı e-muhtıra ve Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı Türk demokrasisinde bir kara leke olarak tarihteki yerini aldı. Danıştay 8. Dairesi, anaokulunda öğretmenlik yapan bir kadını başörtüsü takması gerekçesiyle meslekten ihraç etmişti. Avukat olduğu açıklanan Alparslan Aslan isimli şahıs ise, bu kararı veren mahkemeye silahlı bir saldırı gerçekleştirmiş ve mahkemenin Başkanı Mustafa Yücel’i öldürmüştü.

Bu cinayet sonrası AK Parti’ye yönelik eleştirinin dozu sertleşti. Ülkenin bir numaralı sorunu artık rejim problemiydi. 2007 yılına gelindiğinde başını Atatürkçü Düşünce Derneği’nin (ADD) çektiği “Cumhuriyet mitingleri” ise AK Parti için daha büyük bir krizin habercisiydi.

Bu mitinglerde...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
ABD’li dergi Conservative YPG terör örgütünün Türkiye ve NATO için tehlike arz ettiğini yazdı? 27 Mart 2024 | 488 Okunma YRP ve CHP’den ortak seçim kampanyası! Yeniden Refah Partisi-CHP-DEM örtülü ittifakı mı? 25 Mart 2024 | 1.098 Okunma Fatih Erbakan ve partisi nereye koşuyor, Van mitinginde neden kayyımlar hedef alındı? 20 Mart 2024 | 3.372 Okunma Skandal görüntülerde say say bitmeyen paraları kim topladı, paralar pay mı edildi, kime gitti? 18 Mart 2024 | 696 Okunma FETÖ Yeniden Refah Partisi’ne sızdı mı yoksa partinin bu yönde bir stratejisi mi var? 13 Mart 2024 | 1.745 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar