ABD derin devletinin çekirdek kadrosu içinde yer alan Biden neden aday gösterildi?

ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden’ın zafer konuşmasında “Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağım” iddiası Amerika’daki bölünme ve kutuplaşmayı gözler önüne seren bir itiraf olarak tarihe geçti.

ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden’ın zafer konuşmasında “Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağım” iddiası Amerika’daki bölünme ve kutuplaşmayı gözler önüne seren bir itiraf olarak tarihe geçti. Demokrat Parti birçok aday arasında neden ABD derin devletinin çekirdek kadrosu içinde yer alan Biden’i tercih etmişti? Zira ABD’yi özellikle Clinton ve Obama dönemlerindeki hegemonyacı gücüne kavuşturmak isteyen küresel sermaye grupları aynı zamanda ABD’nin hegemonik gücünün ciddi ölçüde aşındığını da ortaya koymuşlardı. ABD’de seçim gününe kadar yaklaşık 100 milyon oy posta yoluyla gönderilmişti. Trump’un posta oylarıyla hile yapıldığı iddiasıyla seçim sonuçlarını yargıya taşıması seçimi şaibeli göstermeye yönelik bir strateji olduğu çok açık. Yeni başkan Biden 20 Ocak 2021 tarihinde görevine başlayacak. Ancak ABD’nin yeni Başkanı derin yapı içindeki üst düzey ilişkisi nedeniyle örtülü icraatlarına başlamış bile. AK Parti 25’inci dönem Mardin Milletvekili olan Orhan Miroğlu, gazeteci-yazar Mahmut Övür’e yaptığı “Biden Ortadoğu’da PKK’yı tercih eden bir yol izleyecek. Seçim sonuçlarına sevinen PKK, Barzani’nin önemli merkezlerinden Amediye’ye saldırdı. Bu bir işarettir. Asıl amaç Türkiye sınırına yakın Duhok’u kuşatmak. ABD, Türkiye ile ilişkisinden dolayı KDP’yi gözden çıkarmış PKK’yı destekliyor. Şu anda KDP’ye karşı bir kuşatma hareketi var ve ABD bunu PKK yoluyla yapıyor” açıklamasıyla derinlerin başkanı Biden’e işaret etmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 568 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.139 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar