8’li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu uluslararası karar vericiler mi belirledi?

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Bülent Orakoğlu'nun bugünkü (26.09.2022)''8’li masanın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu uluslararası karar vericiler mi belirledi?'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu uzun zamandan bu yana Millet İttifakı’nın uluslararası karar vericilerin işaret ettiği cumhurbaşkanı adayı olmak istiyordu. Helalleşme ihanetinin (KHK) arkasında yatan tek sebep FETÖ’cülerin oyunu almak değildi. Geçtiğimiz aylarda bazı CHP’li isimlerin dile getirdiği gibi “Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını ulusal ve uluslararası karar vericilerin işaret ettiği bir kişi olacak” itirafı bu şok gelişmelerden ayrı düşünülemez. Kılıçdaroğlunun seçilemeyecek bir aday algısı nasıl oldu da ABD ve İngiltere büyükelçilerinden veto yemedi. Daha düne kadar İmamoğlu’na övgüler düzen Demirtaş ve HDP de artık Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini açıkladı. Üstelik İlk işaret ve destek cezaevindeki HDPKK’lı terörist Demirtaş’tan geldi: “Sayın Kılıçdaroğlu, ülkenin neredeyse tüm temel ve tartışmalı sorunlarına ilişkin görüşlerini açıklamış durumda ve farklı toplumsal kesimlerde önemli bir desteğe sahip olduğu görünüyor. Böylesine kamplaşmış toplumlarda, her konuya ilişkin çözüm önerisi sunmak ve bunlar etrafında toplumu birleştirmek hiç de kolay bir iş değildir.”

YERLİ VE MİLLİ MEDYA YAZARLARINI İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI AKŞENER HDPKK TERÖR ÖRGÜTÜNE VERDİĞİ DESTEKLE TERS KÖŞE YAPTI

Akşener’in FETÖ destekli CHP ve HDPKK’nin verdiği onayla Kılıçdaroğlu’nu Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak desteklemesi, daha önce HDPKK terör örgütüne karşı milliyetçi tavırlarından birdenbire vazgeçmesi yerli ve milli medya ve yazarlarını yine ters köşe yapmıştı. Zira 8’li masada İyi Parti ve CHP arasında HDPKK terör örgütüne verilen destek nedeni daha düne kadar yaşanan gerilim nedeni ile 8’li masa çatırdıyor yıkılıyor yorumları yapılırken Akşener’in “HDP’yi PKK yanında konumlandırıyoruz” sözlerini unutarak tekrar HDPKK terör örgütüne ve CHP’ye destek vermesi ne anlama geliyordu? HDPKK terör örgütünün elebaşı Selahattin Demirtaş ve İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’i bu yönde hangi gücün motive ettiği artık bildiğimiz gerçeklere işaret ediyor.

2023 SEÇİMLERİ ÖNCESİNDE TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALAN BİR OPERASYON MU YAPILMAK İSTENİYOR?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İran İsrail’e 200’den fazla İHA ve füzelerle saldırdı can kaybı olmaması mucize mi. Yoksa kolpa mı var? 17 Nisan 2024 | 568 Okunma İran’ın İntikam planına karşı İsrail ‘çok gizli’ bir silahla karşılık verecek, ‘İran taş devrine dönecek?’ 15 Nisan 2024 | 3.139 Okunma Fatih Erbakan’ın Truva atı olması göz ardı edilemez? 10 Nisan 2024 | 1.139 Okunma Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı? 08 Nisan 2024 | 725 Okunma DEM’den İmamoğlu’na seçim itirafı ve mesajı: Bu oylar benimdir diyemez! 03 Nisan 2024 | 556 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar