‘Ünlü’ adalardan sıkılanlara az şöhretli alternatifler

Bu yaz Avrupa'da bir adada tatil yapmak istiyorsunuz ama 'ünlü' adalardan sıkıldınız mı veya "Ben herkesin gittiği adalara değil farklı bir adaya gitmek istiyorum" mu diyorsunuz?

O zaman size; Mikonos, Ibiza, Mayorka, Sicilya, Capri kadar 'ünlü' olmasa da onlardan hiç de aşağı kalmayan çok güzel adalar önereceğim. Almanya'dan İspanya'ya, İngiltere'den Fransa'ya kadar farklı ülkelerde o kadar güzel adalar var ki, belki de 'ünlü' adalardakinden daha keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.
Bu fikir size cazip geldiyse işte Avrupa'nın az şöhretli ama en güzel tatil adaları...

SYLT, ALMANYA
Almanya'nın jet-set'i için birinci tatil rotası olan Sylt, Kuzey Frizya'daki en büyük ada. Kartpostallara layık pastoral manzaraya, 25 kilometrelik kumsallara ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Wadden Denizi'nin çarpıcı gelgit dairelerine sahip. Ada, ilk olarak 19. yüzyılın ortalarında ekonomik durumu yüksek olan gezginler için wellness destinasyonu olarak göze çarptı ve 1920'lerde Marlene Dietrich gibi ünlü isimlerin görkemli eğlence alanı haline geldi. Bugün giden tatilciler, hâlâ wellness konseptinin adanın önem verdiği konulardan olduğunu görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Miami’de kanka olmuşlar: Bob Marley’ın oğlu Bodrum’a gelecek 19 Nisan 2024 | 85 Okunma En büyük üçüncü gemi İstanbul’a demir atacak 18 Nisan 2024 | 239 Okunma ‘Mental olarak hiç iyi değil’ 17 Nisan 2024 | 147 Okunma ‘Komşu’da soyuldular 16 Nisan 2024 | 189 Okunma İstanbul’un elitleri şehri terk etti! 06 Nisan 2024 | 126 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar