‘Rüya uçak’ ile rüya gibi bir uçuş

'Rüya uçak' olarak bilinen ve ilki geçen ay THY filosuna katılan Boeing 787-9 Dreamliner, ilk yurt dışı uçuşunu THY'nin yeni uçuş noktası Bali'ye gerçekleştirdi. Maçka adlı uçağın bu ilk...

'Rüya uçak' olarak bilinen ve ilki geçen ay THY filosuna katılan Boeing 787-9 Dreamliner, ilk yurt dışı uçuşunu THY'nin yeni uçuş noktası Bali'ye gerçekleştirdi. Maçka adlı uçağın bu ilk yurt dışı uçuşuyla birlikte THY de Endonezya'nın rüya adası Bali'ye ilk seferini yapmış oldu. Rüya uçak ile rüya adasına gerçekleşen bu ilk uçuşta ben de vardım. Uçağa adım atar atmaz ilk gözüme çarpan, kabin tasarımı oldu.



Dünyanın en çok noktasına uçan THY, Bali ile birlikte 124 ülkede 312 uçuş noktasına ulaştı. THY, 'rüya uçak' deyimini fazlasıyla hak eden Boeing 787-9 Dreamliner'dan 25'i kesin, beşi opsiyonlu 30 tane alacak.

JET-LAG YAPMIYOR
Duvardaki yeni logodan kullanılan renklere kadar her ayrıntı THY markası için özel olarak oluşturulmuş. Koltuğuma oturduğumda kendimi evimde gibi hissettim. İhtiyaç duyulabilecek her şey düşünülmüş. Yan koltukla aramdaki mahremiyet panelini yükseltince odama çekilmiş gibi oldum. Telefon şarj ünitesinin bile olduğu 'odam'daki büyük ekran ise kabin içi eğlenceyi daha da keyifli hale getirdi. 180 derece yatan koltuğu açıp 'Rahatsız etmeyin' tuşuna basınca mışıl mışıl uyudum. Bu arada 12 saat uçmama ve aramızda beş saat fark olmasına rağmen jet-lag olmadım. Öğrendim ki, bu uçaklarda kabin basıncı ayarlaması ve fazla oksijenlendirme ile jet-lag olunmuyormuş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ex aşkla dost buluşması 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kızının ikinci ayını kutladı: Babası ortada yok! 23 Nisan 2024 | 131 Okunma Başarıları taçlandırıldı 20 Nisan 2024 | 40 Okunma Miami’de kanka olmuşlar: Bob Marley’ın oğlu Bodrum’a gelecek 19 Nisan 2024 | 87 Okunma En büyük üçüncü gemi İstanbul’a demir atacak 18 Nisan 2024 | 240 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar