Cannes Film Festivali’nde Türkiye rüzgarı

Sinema dünyasını bir araya getiren 72'nci Cannes Film Festivali kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın düzenlediği Türk Günü Resepsiyonu büyük ilgi gördü...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un evsahipliğinde, festivalin önemli adreslerden biri olan Majestic Beach'te gerçekleşen ve benim de katıldığım gecede, uluslararası sinema ve sanat camiasından ünlü isimlerinin yanı sıra Türkiye'den de seçkin isimler vardı.

Bakan Ersoy'un, Türkiye'de film çekecek yabancı yapımcılara, ülkemizde harcadıkları tutarın yüzde 30'una kadar katkı sağlanacağını açıklaması, uluslararası yapımcılardan büyük alkış aldı.

BAKLAVAYI ÇOK SEVDİLER
Başlıkta tam bir Türk rüzgarı esti dedim ya, hakikaten öyleydi... Gecede Türk mutfağından lezzetler ikram edildi, Türk modacı Zeynep Kartal bir defile düzenledi ve dünyaca ünlü Türk perküsyon sanatçısı Burhan Öçal da şov yaptı. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
7 yaşındaki oğluyla ölümden döndü 25 Nisan 2024 | 58 Okunma Ex aşkla dost buluşması 24 Nisan 2024 | 118 Okunma Kızının ikinci ayını kutladı: Babası ortada yok! 23 Nisan 2024 | 131 Okunma Başarıları taçlandırıldı 20 Nisan 2024 | 40 Okunma Miami’de kanka olmuşlar: Bob Marley’ın oğlu Bodrum’a gelecek 19 Nisan 2024 | 87 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar