Yollara dökülen göçmenler

On binlerce insan, çoluk çocuk yollara dökülüp binlerce kilometreyi aşarak Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Çoğunluğunu Suriye’den kaçanların oluşturduğu bu insanlara dair sorulması...

On binlerce insan, çoluk çocuk yollara dökülüp binlerce kilometreyi aşarak Avrupa’ya ulaşmaya çalışıyor. Çoğunluğunu Suriye’den kaçanların oluşturduğu bu insanlara dair sorulması gereken epeyce soru var. Ancak meselenin Türkiye’yi ilgilendiren son derece önemli bir ayağı olduğu için, bazı soruları da Türkiye ile ilgili sormak gerekiyor.

Sorulardan ilki, Türkiye’nin tüm göçmenlere kapısını açmış olmasına rağmen, bu insanların neden kalmak yerine gitmeyi tercih ettikleriyle ilgili.

Yapılan röportajlara bakılırsa, gelenler Türkiye’de aradıklarını bulamamışlar. Doğrusu ne bekliyorlardı, orası açık değil ama düşük ücretle çalıştırıldıklarından, barınma yeri bulamamaktan, kendilerine her mal ve hizmetin daha pahalı verildiğinden yakınıyorlar. Batı basını da her gün bu konuyu manşetine taşıyor, kabaca “aldılar ama bakamıyorlar” demeye getiriyor.

Evet, Türkiye alır ama bu kadar insana bakamaz. Hem imkanları kısıtlı olduğu, hem de kendi yurttaşları dururken “başkalarına” fazla ilgi göstermenin yaratacağı tepkilerden çekindiği için. Türkiye’yi beğenmeyen göçmenler, yaşam standardının yüksek olduğu Avrupa’da refah içinde yaşayacakları beklentisiyle hızla Türkiye’yi terk etmeye çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar