Kızgın, üzgün ama gururluyuz

Her darbe, yurttaşların siyasal iradesinin silah zoruyla yok sayılması anlamına gelir. Her darbe, halk için neyin iyi olduğuna bir avuç insanın karar vermesi demektir. Her darbe, siyasetin, ekonominin hatta toplumsal yaşamın “bize...

Her darbe, yurttaşların siyasal iradesinin silah zoruyla yok sayılması anlamına gelir. Her darbe, halk için neyin iyi olduğuna bir avuç insanın karar vermesi demektir. Her darbe, siyasetin, ekonominin hatta toplumsal yaşamın “bize rağmen bizim için” düzenlenmesi amacı taşır.

Her darbe, siyasal partileri, sivil örgütleri, toplumsal girişimleri yok sayar; onun yerine darbecilerin karar verdikleri bir siyasal form zor kullanılarak topluma kabul ettirilmeye çalışılır.

Her darbe, ülkenin doğal seyir içindeki değişim ve dönüşüm süreçlerini bozar, siyasetin yasal ve meşru yöntemlerle şekillenmesine engel olur, demokrasiye ket vurur. Sonuçta “bizim” için yapıldığı iddia edilen her darbe, en fazla “bizi” mahveder.

Her darbe, darbeyi meşru kılacak gerekçeler üretir. Ya Türkiye Sovyet bloğuna kaymaktan kurt

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar