Halep, Haleplilerden kurtarılıyor

Halep’teki çatışmalar yaklaşık bir buçuk aydır sürüyor ve her geçen gün durum daha da dramatik bir hal alıyor. Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, yılsonuna kadar çatışmalar...

Halep’teki çatışmalar yaklaşık bir buçuk aydır sürüyor ve her geçen gün durum daha da dramatik bir hal alıyor. Rusya’dan yapılan açıklamaya göre, yılsonuna kadar çatışmalar bitecekmiş. Yani Halep’te hayatta kalanların, çatışmaların ortasında sıkışanların dişlerini sıkması gerekiyor. Bugüne kadar hayatını kaybeden en az bin sivil Halepli gibi, geri kalan siviller de bombardımanlardan ya da açlık veya salgın hastalıklar nedeniyle ölürlerse zaten sorun tamamen bitmiş olacak. Zira herkes ölürse, Halep’i pay etmek daha kolay olacak.

Basının aktardığına göre, Halep’te muhalif güçler ve rejim güçleri mücadele ediyor. Böyle tarif edilebilecek taraflar olsaydı, muhtemelen konu daha kolay çözülürdü. Rejim güçleri denen güçler, üç ülkenin askeri ortaklığını ifade ediyor. Rusya, İran ve Esad yönetiminden oluşan bu koalisyonun en zayıf halkası Esad yönetimi. Küresel oyuncu Rusya havadan yapılan operasyonlarla, bölgesel oyuncu İran karadan yapılan operasyonlarla bizzat rejim gücü içindeler.

Rejim güçleri, Halep’i kurtarmaya çalışıyor; ama kimden kurtarılacağı konusu biraz karışık. Resmi amaç, DEAŞ’tan kurtarmak. Ancak DEAŞ’tan kurtarılacak Halep’te esasen muhalif güçlerle mücadele ediliyor ve neticede savaş nedeniyle Halep, Haleplilerden kurtarılmış oluyor.

Devletler karşı karşıya geliyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar