G-20: Ulusal egoizmler küreselleşmeye karşı

Çin’deki G-20 Zirvesi, muhtemelen son yıllarda yapılan en önemli zirve olacak. Hemen her G-20 Zirvesi’nde olduğu gibi bu zirvenin de gündeminde sürdürülebilir kalkınma, tarım ve inovasyon, enerji, çevre...

Çin’deki G-20 Zirvesi, muhtemelen son yıllarda yapılan en önemli zirve olacak. Hemen her G-20 Zirvesi’nde olduğu gibi bu zirvenin de gündeminde sürdürülebilir kalkınma, tarım ve inovasyon, enerji, çevre, işgücü piyasaları ile finansal konular var.

Başlıklar, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin küresel ekonominin olası krizlerini bertaraf edecek önlemleri tartışacaklarını ima ediyor. Ancak bir konu başlığı daha var ve bu başlık küresel ekonominin geleceğini belirleyecek esas konu. Başlık, G-20 ülkelerinin terörizmle mücadelesi.

Belirtelim, konu terörizmle mücadele olarak ifade edildiğinde, işin içine psikolojiden sosyolojiye, din bilimlerinden uluslararası kaçakçılığa, silah ticaretinden göçe kadar yığınla konu girer. Sorun bu denli geniş tutulduğunda, hem herkesin söyleyecek sözü olur, hem hemfikir olunur, hem de kimsenin somut adımlar atması gerekmez. Sonuçta; terörizmle mücadelenin şart olduğu konusunda uzlaşmaya varılır ve aile fotoğrafı çekilir.

Başlık terörizmle değil de terörle mücadele olarak atılsaydı, o zaman hangi terörden bahsedildiği, kimin yaptığının terör sayıldığı ve o teröristlerle nasıl mücadele edileceğini somut olarak konuşmak mümkün olabilirdi.

Görünüşte herkes terörizme karşı

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar