Focus Dergisi’nin ‘Erdoğan ilgisi’

Almanya’da yayınlanan Focus dergisi, son dönemlerde sık sık Türkiye’ye, ama daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fokuslanan yorumlar yayınlıyor. Son olarak yayınlanan yazıda, Erdoğan’ın...

Almanya’da yayınlanan Focus dergisi, son dönemlerde sık sık Türkiye’ye, ama daha çok Cumhurbaşkanı Erdoğan’a fokuslanan yorumlar yayınlıyor. Son olarak yayınlanan yazıda, Erdoğan’ın IŞİD’le savaşıyormuş gibi görünüp, aslında PKK ile savaştığını ileri sürerek ikili oynadığı iddia ediliyor.

Okurların zihninde kalıp halinde imajlar belirsin diye böyle bir tarz kullanılıyor herhalde. Zira ne IŞİD ne de PKK ile mücadele, cumhurbaşkanının kişisel mücadelesi değil. Sanki ortada IŞİD tehdidi ve PKK saldırıları yok da sadece Cumhurbaşkanının seçim hesapları var gibi bir ima taşıyor yazı. Aslında ima da taşımıyor, alenen yazılmış. HDP meclise girdiği için Ak Parti’nin tek başına meclis çoğunluğunu elde edememesi nedeniyle Erdoğan’ın “Kürtlere” savaş açtığı söyleniyor.

Hatırlatalım, ne cumhurbaşkanı ne diğer kurumlar Kürtlere savaş açmadı; PKK ile mücadele ediyor. Öte yandan yeniden seçime gidilecekse, yaşanan acılardan HDP’yi sorumlu tutan bir dilin bu partinin oy kaybetmesine yol açacağını hesaplamakta siyaseten ne gibi bir gariplik olduğu da açıklanmamış. İktidarı tek başına isteyen her siyasal parti, her ülkede kendisine bu tür bir dil yakıştırmıyor mu? Almanya’da Müslüman ve Türkiye kökenliler her seçimin konusu olmuyor mu?

Dışarıda bırakılma ‘hassasiyeti’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.623 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.506 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.250 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.579 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar