FETÖ-PKK bağlantısı

Darbe girişiminin yaşandığı ilk bir kaç gün, PKK’nın durup ne olduğunu izlediği gözlemlendi. Bu, sanki olup bitenlerden PKK’nın da öyle ya da böyle etkileneceğine yönelik bir karine idi. Darbe...

Darbe girişiminin yaşandığı ilk bir kaç gün, PKK’nın durup ne olduğunu izlediği gözlemlendi. Bu, sanki olup bitenlerden PKK’nın da öyle ya da böyle etkileneceğine yönelik bir karine idi.

Darbe sonrası ortaya saçılan gerçekler, aslında PKK’nın yakın tarihteki her kalkışmasında güvenlik güçleri ile ilgili gri bir alan bulunduğunu gösteriyor. Diğer bir ifadeyle bir yanda canını ortaya koyup PKK ile mücadele veren, şehit düşen asker ve polisler varken, bir yanda da “biri varsa öteki var” diyen güvenlik amirleri varmış gibi gözüküyor. PKK eylemlerinin terörle mücadeleyi ne denli meşru kıldığına şüphe yok. Kimsenin günahını almayalım ama, bazı güvenlik birimleri adeta PKK’nın silahlanmasına, terör yapma kapasitesini artırmasına da göz yummuş.

Sonuçta, tüm siyasi düşüncelerin bir biçimde PKK tarafından rehin alındığı bir dizgi oluşmuş. Dizgi şu: bazı güvenlik güçleri ve bazı idari yetkililer Kürt halkına baskı yapıyor, PKK baskılardan kurtulmak için eylem yaptığını savunuyor; PKK eylem yaptıkça askeri önlemler artıyor, güvenlik faaliyetleri arttıkça PKK terör gerekçelerini topluyor ve bu böyle sürüp gidiyor. Ne PKK bitiyor, ne güvenlikçi politikalar. Sadece sivil siyasete yer kalmıyor.

Biri varsa diğeri var

PKK’nın kendisine katılımcı bulmasını, yurt dışında “mağdur halkın özgürlük savaşçısı” olarak kendisini pazarlamasını kolaylaştıran, ortadaki sorunlara sivil siyasetin değil “başkalarının” müdahil olması.

Bugün o başkalarının FETÖ’cü oldukları ortaya çıkıyor. Bir yandan bölgeyi tahrik etmişler, bir yandan PKK’ya göz yummuşlar öte yandan da merkezi hükümetin bölgedeki varlığını ikame etmeye uğraşmışlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İflas eden tüccar, eski defterleri karıştırırmış 27 Şubat 2019 | 3.625 Okunma Fransa’da Yahudi düşmanlığı 22 Şubat 2019 | 305 Okunma ABD’de Amerikan tipi darbe 20 Şubat 2019 | 2.507 Okunma ABD-Rusya: denetimli gerginlik 15 Şubat 2019 | 4.253 Okunma Oyun kötüyse, rol kapmaya çalışan çok olur 13 Şubat 2019 | 1.583 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar